Jedan od najvećih misterija svih vremena: Fanovi tvrde da je putnik kroz vrijeme bio na meču Mikea Tysona 1995. godine

Video na YouTube kanalu Inside Edition ima više od milijun i pol pregleda.

Ljubitelji boksa misle da je ‘putnik kroz vrijeme’ sjedio u MGM Grand areni tijekom pobjede Mikea Tysona nad Peterom McNeeleyem 1995. godine. ‘Iron Mike’ uništio je McNeeleyja u njegovoj prvoj borbi otkako je pušten iz zatvora. Pobijedio je diskvalifikacijom nakon što je McNeeleyev menadžer ušao u ring.

 

Međutim u godinama koje su slijedile nije se samo pričalo o borbi već i o jednoj misterioznoj situaciji koja se navodno dogodila odmah pored ringa. Kamera HBO-a uhvatila je čovjeka koji je snimao meč s nečim što neodoljivo podsjeća na neki noviji model pametnog telefona.

Dok se Tyson priprema za početak borbe, gledatelj drži okomito nešto što izgleda kao pametni telefon kako bi snimio sliku. Prvi moderniji mobilni telefon izišao je tek 1996. kada je Nokia izbacila Nokiju 2110.

 

Video na YouTube kanalu Inside Edition ima više od milijun i pol pregleda, a rasprava u komentarima traje već godinama, kako na YouTubeu tako i na društvenim mrežama.

O čemu se zapravo radi

“Sjećam se da sam ovo gledao uživo i pitao se što je to”, napisao je jedan korisnik Twittera, a razvila se potom i rasprava što bi to moglo biti. Neki tvrde da je to rani oblik nekih kamkordera, pa su stali nabrajati razne brendove i modele.

 

No, Inside Edition vjeruje da je uređaj rani oblik Dycam Logitech kamkordera, a dalje sugeriraju da bi to čak mogao biti oblik Casio kamkordera.

 

Web stranica, poznata po razbijanju popularnih teorija zavjere, objasnila je to ovako: “Iako fotografski uređaj koji se ovdje vidi podsjeća na telefon s kamerom koji se nije prodavao nekoliko godinama nakon 1995 godine., također podsjeća na bilo koji od brojnih ručnih fotoaparata koji su zapravo bili široko rasprostranjeni i dostupani 1995. godine. Rezolucija i veličina izvornog videa otežava određivanje specifičnih značajki uređaja koji se ovdje vidi, ali pronašli smo niz kamera koje su slične onome što se vidi u videu i bile su uobičajeno dostupne 1995., većina posebice Casio QV-10A, Casio QV-100 i Logitech Fotoman.”