Kada ovo pročitate više nikada nećete držati četkicu za zube u kupaonici: Evo što vam se sve može dogoditi

Četkicu za zube, vjerojatno, koristite u kupaonici, gdje ju je i najlakše držati.

Ako svoju četkicu za zube držite u kupaonici, to možda i nije najbolja ideja, jer bi to mogla biti karta u jednom smjeru da se četkice prekriju raznoraznim stvarima koje ne biste željeli u svojim ustima.

 

Dobro staro ribanje zubi dva puta dnevno prilično je koristan način da pokušate izbjeći njihovo truljenje. Problem je u tome što četkicu za zube, vjerojatno, koristite u kupaonici, gdje ju je i najlakše držati.

Malo odvratno otkriće

 

Baš kao što hranu i pribor za jelo obično držimo u kuhinji jer to je prostorija u kojoj ih najčešće koristimo – kao što daljinski upravljač za televizor ne stavljate u hladnjak.

 

U svakom slučaju, držanje četkice za zube u kupaonici očito je izuzetno loša ideja i za to postoji jako dobar razlog – to je zato što se tamo vjerojatno nalazi WC. Koliko god se možda ponosili što tamo održavate stvari čistima kad god pustite vodu u WC-u, to uzrokuje nešto što se zove ‘fekalna fontana’ koja tušira okolno područje česticama onoga što je bilo u zdjelici, a to uključuje i vašu kakicu.

Prostoriju koja okružuje tušira ‘fekalna fontana’, a sitne kapljice kakice, mokraće i svega ostalog što je nataloženo u vašem WC-u raspršuju se posvuda.

 

Gdje ju onda staviti?

 

To znači da te male kapljice ljudskog otpada idu na vašu četkicu za zube, koju ćete zatim staviti u svoja usta te s njom i dobro proći sve zube. Savjet stručnjaka u ovoj situaciji je da najprije spustite WC dasku kako biste spriječili nevidljivu fontanu fekalija da prska posvuda, a također i četkicu za zube držite negdje drugdje.

 

Navodno je spavaća soba dobro mjesto za to, jer sitne ljudske nečistoće koje nerado iščetkate po zubima dva puta dnevno nikada nema u spavaćoj sobi.

 

Drugi savjeti za održavanje četkice za zube čistom uključuju držanje odvojeno od četkica za zube drugih ljudi i stavljanje neke vrste poklopca na glavu kako biste spriječili da neugodne stvari dospiju tamo.