Muftija Zukorlić upozoravao, na društvenim mrežama dijeli se njegovo obraćanje

Korisnici društvenih mreža dijele obraćanje muftije Muamera Zukorlića tokom jednog gostovanja na televiziji Happy.

U svom obraćanju muftija Zukorlić obraća se Milomiru Mariću pokušavajući ga uvjeriti da prestane sa emitovanjem reality programa koji truju naciju i da ostavi makar mali dio za one ljude u Srbiji koji žele “normalno odgajati djecu”.

 

“Ti si ovdje Mariću svjedok koliko je ovdje sve lažno, moguće je biti čovjek, vjerovati u Boga, previše će biti uništenih generacija i djece, ostavite barem jednu traku za one koji to žele. Kako ćeš umrijeti Mariću, neke stvari koje si radio će ti zapriječiti u grlu kad budeš umirao. Čovječe nemoj ovo da radiš.” kazao je između ostalog muftija Zukorlić.

 

Marić mu je ko kroz osmijeh odgovorio: “Ne bih ja tu ništa mijenjao.”

Nakon tragedija koje su ovih dana potresle srbiju mnogi psiholozi upozorili su na istu stvar kao nekada muftija Zukorlić. Uticaj reality programa u kojiam se promovira razvrat i nasilje poguban je za mlade u Srbiji. Jedan od najgledanijih i najbizarnijih emituje se upravo na televiziji gdje je Zukorlić, tokom gostovanja, upozoravao na posljedice.

 

Pogledajte video:

https://m.facebook.com/dragisa.spaids/videos/196126936614475/?paipv=0&eav=AfbsRPMZCzWcxePwO3up-1KTOpssZQkuoHzTw9B9mu_aDM481f9E-i7FTXUSTGpjIKI