NA OVIH 10 PITANJA JE MORALA DA ODGOVORI MAJKA UBICE SA VRAČARA: Jedno bi moglo da baci novo svetlo na ceo slučaj!

Majka dečaka ubice (13) koji je osumnjičen da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, saslušana je juče u Policijskoj upravi Beograd, a kako piše “Telegraf” ona je odgovorila na 10 pitanja.

 

Saslušana je kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dečaka, ukoliko se to dokaže, ona će biti “predata” Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

 

Ovo je spisak pitanja na koja je majka dečaka odgovarala, a ključno je – “Šta je poslednje što joj je rekao pre nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladisalv Ribnikar?”

 

1. Koliko često je viđala sina, odnosno – kod koga je više boravio, kod nje ili kod oca?

2. Da li je znala da je išao u streljanu?

 

3. Ako jeste, kakav je stav imala o tome?

 

4. Da li se ponašao čudno?

 

5. Da li je dečak bio zlostavljan i zanemarivan, odnoso, da li mu je nešto uskraćivano, da li se žalio na nešto…?

6. Šta je poslednje što joj je poslednje rekao pre nego što je, kako se sumnja, počinio masakr?

 

7. Da li je imao neko traumatično iskustvo?

 

8. Kakav odnos je imao sa njom, ocem, familijom, prijateljima?

 

9. Koliko je bila upućena u njegova intresovanja i kakva su ona bila?

10. U kakvim je odnosima bila sa ocem?

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladislav Ribnikar” od 03.05.2023. godine, kada je dečak (13) ubio devet lica i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dečaka (13) stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

 

– Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja – navodi se u saopštenju tužilaštva.

 

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, kako se dodaje, naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

 

– Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama – navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva. J.S.

 

Kurir.rs/Telegraf