PORODICA ODBILA 30 MILIONA € DA SE ISELI IZ SVOJE KUĆE! Oko nje “niču” moderne zgrade, a razlog ODUŠEVIO komšije (VIDEO)

Ako ste mislili da samo u vašem kraju “niču nove zgrade”, prevarili ste se. Mediji bruje o porodici koja živi u Australiji, u blizini Sidneja. Njeni članovi imaju veliko imanje, a problem je što se pored novih zgrada koje su svuda okolo izgrađene, arhitektonski stil ne uklapa uz kuću.

Riječ je o gradiću pod imenom Kvekers Hil, a porodica Zamit već 17 godina živi na imanju na površini oko dva hektara. Vremenom je oko njihove kuće izgrađeno moderno naselje, pa sada ova porodična kuća i imanje izgledaju kao Central park. Rej Vajt, lokalni agent za nekretnine, istakao je da bi taj dio postigao visoku cijenu. Država je porodici ponudila 50 miliona australijskih dolara, odnosno 30 miliona eura, ali oni ne žele ni da čuju.

 

“Nekada je ovo bilo poljoprivredno zemljište sa malim kućama i vikendicama od crvene cigle. Svaki dom je bio jedinstven, bilo je puno prostora, a sada je sve prenaseljeno”, rekla je Dajan Zamit za medije, koja se u ovo mjesto doselila prije 17 godina. Njihova odluka da neće da prodaju svoje imanje oduševila je komšije. Dobijaju riječi hvale, jer su, kako komšije kažu, “uspjeli da odole svim ponudama agenata za nekretnine i ostali su na svom placu uprkos ogromnim sumama novca”.

Mnoge porodice u ovom području prodale su svoje kuće tokom prethodnih desetak godina. Na imanju ove porodice moglo bi da se izgradi 50 novih kuća, pa je potpuno jasno zbog čega su agencije za nekretnine veoma zainteresovane za ovo ‘parče raja'”, istakao je jedan od agenata nekretnina.

 

Pogledajte priču o ovoj porodici i kući u snimku: