Stručnjak otkrio koji je najgori položaj za spavanje: Mnogima je omiljeni, ali napravit ćete si katastrofu za zadravlje

Stručnjak za položaje spavanja James Leinhardt objasnio je u svojim TikTok videima koji je najgori mogući položaj u kojem možete spavati. Nažalost to je jedan od mnogima omiljenih položaja, onaj na trbuhu.

 

“Najgori položaj za spavanje je spavanje na trbuhu. Ovo je doslovno najgori položaj za spavanje. Zapravo, oprostite, ovo je najgori položaj za spavanje”, rekao je.

 

“Okrećeš vrat, uvijaš ga, podižeš glavu i boriš se protiv svih prirodnih krivina svoje kralježnice. Stišćete svoje kralješke, osjećate bol u vratu i leđima i to svaku večer. Zašto”, pitao se Leinhardt.

Kako treba spavati?

 

Potom je na kosturu pokazao što zapravo činite svojoj kralježnici, a na kraju je pokazao nešto bolju opciju spavanja, ako baš ne možete spavati na leđima. A to je spavanje na boku.

Prije svega, želite jastuk između vrha uha i vrha ramena, jastuk koji ispunjava taj prostor. Druga stvar koju ćete učiniti je staviti jastuk između koljena i gležnjeva. To će poduprijeti i stabilizirati kuk i učiniti da se osjećate sigurnije, a manja je vjerojatnost da ćete prebaciti nogu. Treća stvar koju ćete učiniti je to da ćete zagrliti jastuk te ćete tako smanjiti težinu gornjeg ramena. Zagrli ga, opet ćeš biti stabilniji i manje je vjerojatno da ćeš se prevrnuti”, pojasnio je u videu o spavanju na boku.