Tip pronašao obezglavljenu zmiju na cesti: Šokirati će vas kada vidite sto je napravila

Snimka od koje će vam se zalediti krv u žilama.

Na društvenim mrežama često naletimo na snimke koje nas poprilično uznemire, a jedna takva sada se proširila Twitterom. Naime, jedan je korisnik Twittera snimio nevjerojatan prizor.

 

Na cesti je pronašao obezglavljenu zmiju, čije se tijelo još uvijek kretalo. Njezino tijelo nekako je dopuzalo do njezine glave, a potom se dogodilo nešto šokantno. Glava je ugrizla svoje tijelo, koje je reagiralo kao da bježi od ugriza!

Kako?

 

Iako se čini nevjerojatnim, neke vrste zmija mogu preživjeti nakon što im je odrezana glava. Međutim, to ne znači da zmije mogu “živjeti” bez glave, jer ubrzo nakon što im je glava odrezana, one umiru.

 

Kada se zmiji odreže glava, krvarenje se zaustavlja zbog kontrakcije mišića u tijelu. Međutim, srce i dalje kuca, što omogućuje da se krv nastavi kretati u tijelu neko vrijeme nakon što je glava odrezana. Zbog toga se može činiti da zmija još uvijek “živi” neko vrijeme nakon što joj je odrezana glava.

 

Mrtva, a živa

 

Ipak, nakon nekoliko minuta, tijelo zmije počinje se raspadati jer se procesi koji održavaju život zaustavljaju bez mozga. Tijelo počinje gubiti funkciju i na kraju umire.

 

Stoga, iako je istina da neke zmije mogu preživjeti nakon odrezivanja glave, one ne mogu “živjeti” bez nje. To je samo prividni efekt koji je posljedica kratkotrajnih fizioloških procesa koji se događaju nakon odrezivanja glave.