UNESITE MALO POZITIVNE ENERGIJE U SVOJ ŽIVOT: Pet stvari koje će vas učiniti srećnijim

Ako želite da ostanete pozitivni kada se suočavate sa izazovima i negativnim situacijama, evo pet stvari koje možete učiniti da oživite svoju pozitivnu energiju:

Istraživanja pokazuju da uživanje u prirodi poboljšava ljudsko zdravlje. Provođenje vremena u mirnom prirodnom okruženju naučno je dokazano da snižava nivo stresa, poboljšava radnu memoriju i pruža osećaj podmlađivanja.

 

Budite ljubazni

 

Pronalaženje načina da izmamite osmeh na lice drugih utiče na vas isto koliko i na njih. Skida fokus sa vas i vaših problema i omogućava vam da budete pozitivna sila u životima drugih. Činiti dobro za druge čini da se osećate dobro. Podiže vam raspoloženje, poboljšava samopoštovanje. Takođe služi kao mala distrakcija od vaših trenutnih izazova.

Budite zahvalni

 

Uočavanje i uvažavanje pozitivnih stvari u našim životima je odličan način da podignete raspoloženje i pružite sebi mentalni podsticaj. Počnite da praktikujete zahvalnost tako što ćete biti zahvalni za jednostavne stvari u životu.

Napravite mentalni odmor

 

Iscrpljenost je tihi ubica pozitivnosti. Naučite da pravite pauze kada stvari postanu nepodnošljive. Uradite nešto što vasm odmara od izazova sa kojim se suočavate – a to bi moglo značiti samo da odspavate.

 

Smejte se

 

Smeh je zaista najbolji lek za većinu onoga što nas muči. Smeh jača vaš imuni sistem, podiže raspoloženje, smanjuje bol i štiti vas od štetnih efekata stresa.