Znanstvenik iznio šokantne tvrdnje o Bermudskom trokutu: Njegova teorija o nestanku brodova i aviona najbolja je dosad

Postoje brojne teorije zavjere koje ukazuju na postojanje nadnaravnih sila ili izvanzemaljskih osvajača koji hvataju ljude za svoja eksperimentalna istraživanja.

Dugogodišnja misterija Bermudskog trokuta zapravo je riješena. Što je Bermudski trokut? Takozvani Đavolji trokut smrtonosno je područje između Floride, Portorika i Bermuda za koje se zna da je tijekom godina uvlačilo i potapalo avione i brodove. Regija pokriva 700 000 kilometara oceana i vrlo je prometno područje mora.

 

Međutim, postoje brojne teorije zavjere koje ukazuju na postojanje nadnaravnih sila ili izvanzemaljskih osvajača koji hvataju ljude za svoja eksperimentalna istraživanja. Još 2017. godine Karl Kruszelnicki, australski znanstvenik razbio je mit o velikom broju nestanaka iznijevši najčešću, ali ‘jednostavnu’ znanstvenu činjenicu.

Postoji objašnjenje

 

Prema Kruszelnickom, neriješeni misteriji Bermudskog trokuta vjerojatno su posljedica ‘ljudske pogreške i lošeg vremena’ zbog njegove blizine ekvatoru. Australski znanstvenik je rekao: “Blizu je Ekvatora, blizu bogatog dijela svijeta – Amerike – stoga imate puno prometa.” Naglasio je sličnost između broja nestanaka u Bermudskom trokutu i bilo kojem drugom dijelu svijeta. Kruszelnicki je ponovio činjenicu da regija u kojoj brodovi ulaze u Atlantski ocean ne pokazuje nikakva neobična obilježja i tu nema ‘ničeg neobičnog’. “Prema Lloydu iz Londona i Obalnoj straži SAD-a broj nestalih u Bermudskom trokutu isti je kao bilo gdje u svijetu na postotnoj osnovi”, dodao je.

 

Najpoznatiji incident

Dana 5. prosinca 1945. godine, let 19 bio je trenažni let pet torpednih bombardera Grumman TBM Avenger koji su poletjeli iz mornaričke zračne postaje Fort Lauderdale na Floridi. Imao je 14 članova posade i svaki član bio je iskusan mornarički zrakoplovac. Let 19 izvodio je rutinsku dvosatnu misiju iznad Atlantika kada se dogodio kobni incident i izgubio je sve radio signale sa zračnom bazom.

 

No, koliko god zvučalo nevjerojatno, u potragu za Letom 19 poslan je PBM Mariner leteći brod s 13 članova posade, koji je također nestao u zraku. Kruszelnicki je analizirao i odgovorio na teoriju zavjere jednostavnim objašnjenjima za gubitak leta 19 i PBM Marinera. “Nije bilo lijepo vrijeme, bilo je valova od 15 metara, objasnio je. Poručnik Charles Taylor, iskusni pilot u letu, upao je u probleme. Radio signali su se mogli čuti gdje je mlađi pilot inzistirao da leti avionom prema zapadu, ali ga je Taylor odbacio, koji je nastavio letjeti prema istoku i duboko u smrtonosnu zonu.

 

Međutim, misterij je odavno riješen još 1975. godine kada je knjižničar i povjesničar David Kusche objavio svoje istraživanje o fenomenu. Nakon sveobuhvatnog pregleda službenih izvješća o brodovima, došao je do zaključka da se razlog njihova nestanka velikim dijelom pripisuje ‘nepovoljnim vremenskim uvjetima’, au nekim slučajevima su ostaci plovila ‘izvučeni’.