6 godina mali Kosta je proveo IZGLADNJIVAN I ZANEMAREN: Onda se njegova slika pojavila na FB i DESILO SE ČUDO o kome priča svet

Kada su slike malog Koste, dečaka od šest godina koji je umirao od gladi u sirotištu, došle do ovog bračnog para, nisu časili ni časa, već su odmah krenuli po njega.

 

Dejvid i Prisila Mors iz Tenesija davno su sklopili pakt. Želeli su da usvoje decu, ali isključivo decu koju niko ne želi, onu koja bez njihove pomoći ne bi preživela.

Ovaj bračni par već ima svoju biološku decu, ali kada su rešili da usvoje dete, rešili su da opcije potraže u inostranstvu, među decom sa posebnim potrebama. Tako su 2012. godine doveli malu Mekenzi iz Rusije, koja boluje od Daunovog sindroma. Danas, Mekenzi ima 9 godina, zdrava je i srećna.

Mislili su da su time kompletirali porodicu, a onda su 2014. godine na Fejsbuku videli zastrašujuću sliku.

Pokazivala je šestogodišnjeg dečaka po imenu Kosta koji je u tim trenucima umirao od gladi u jednom bugarskom sirotištu.

 

– Ne znam kako da vam opišem taj osećaj. Prosto, čim smo videli sliku, znali smo da mora da dođe kod nas – priča Prisila medijima.

Godinu dana kasnije, posle borbe sa papirima, bili su u avionu da upoznaju i pokupe svog sina. Nadenuli su mu ime Rajan.

Sa sedam godina mali Rajan je bio težine većeg novorođenčeta. Imao je cerebralnu paralizu, skoliozu i mikrocefaliju, što je defekt koji utiče na mozak i rast glave.

 

– Prvi put kad smo ga videli, šokirali smo se. Izgledao je kao kostur. Dugo nam je trebalo da se priviknemo na njegovu pojavu – iskreni su Rajanovi roditelji.

Lekari iz Amerike slično su reagovali kada su videli dečaka. Mnogi su i plakali. I nije bilo lako oporaviti Rajana.

Od tada, Rajan je nabacio par kilograma teškom mukom i kroz hranjenje na cevčicu. Povratio je kontrolu nad rukama i može pomalo da hoda. Trenutno uči da komunicira, posle mnogo godina izolacije i patnji.

 

– Dug je put pred nama. Sedam godina zanemarivanja ne mogu da se izbrišu tek tako, za jedan dan. Ali znamo da ćemo uspeti – uveren je ovaj bračni par.

 

Sada porodica Mors broji šest članova i oni ne mogu da budu srećniji.

 

– Zahvalna sam bogu što je uslišio naše molitve i što nam je podario Rajana – poručuju oni.

(Izvor: zena.blic.rs)