DA LI SMEMO DA SPAVAMO SA UPALJENOM KLIMOM: Doktor iz Hitne pomoći iznenadio ovim savetom, svi pravimo istu grešku

Najbitniji je odmor i dovoljan unos tečnosti!

Doktor Goran Milosavljević iz Hitne pomoći dao je važne smernice za sve nas, kako bismo što lakše izdržali ove paklene vrućine! Naime, visoke temperature iscrpljuju i dehidriraju organizam. U borbi protiv nesnosne toplote obično palimo klima uređaje, koji neretko rade po ceo dan, a za njih je lekar imao poseban savet!

– U ovim jako visokim temperaturama, treba biti umeren u svemu. Hrana neka bude lakše svarljiva, jedite više voća i povrća. Unosite više tečnosti, a što se tiče klime, ne treba praviti veliku razliku u odnosu na spoljnu temperaturu – ističe dr Milosavljević.

https://www.youtube.com/watch?v=oi2LQAjWT2g

A potom je sve iznendio savetom korišćenja klima uređaja tokom spavanja.

 

– Pa, možda je i bolje spavati sa uključenim klima uređajem, naravno ne direktno ispod njega. Neka klima radi u nekoj susednoj prostoriji, jer, ako se ne rashladimo, ne možemo da se odmorimo za naredni dan – naglašava doktor.

Posebno je istakao činjenicu da vrućina iscrpljuje i da je neophodno odmarati se preko dana.

 

– Lezite i odmarajte u rashlađenoj prostoriji, samo tako ćemo nakupiti energiju za naredni dan. Starijim sugrađanima, naravno, savetujemo da ne izlaze kada je najtoplije, već da svoje obaveze završe tokom ranih jutarnjih, ili večernjih sati – zaključio je lekar Goran Milosavljević.

( Stil )