“DECA KOJA SAD TO RADE, BIĆE NEZGODNA KAD PORASTU, NEĆEŠ SMETI DA IM PISNEŠ”: Monah Arsenije roditeljima očitao lekciju

Mudrosti oca Arsenija često nailaze na razne komentare javnosti i predmet su diskusija. Njegova tvrdnja da postoje 3 znaka koja ukazuju da nosimo porodično prokletstvo, mnoge je iznenadila, a on je rekao: “Samo pogledajste svoju decu i videćete!”.

 

Jednom prilikom tokom svoje besede, načinio je jedan neobičan potez i time privukao ogormnu pažnju kada je izrekao opomenu na račun dece i njihovih roditelja, držeći besedu.

– Je l’ možemo malo da sredimo ovu decu, ako je moguće ikako? – obratio se tokom besede otvorivši prethodno sklopnjene oči.

 

U jednom snimku postavljenom na Tik Toku, čuje se kako (reč) nebo preseca vriska prisutne dece.

– Vidite, da vam kažem jednu stvar, to je ono što sam pričao juče, znači – deca nam izmiču kontroli. Nekada je ovo bilo nezamislivo da deca ovakvu buku i galamu prave, ovakav nered i ovakvu neposlušnost, znate. Slomili su nas i puštamo deci da rade šta hoće. Ta deca što sad ovo rade biće mnogo nezgodna kad porastu.

 

Nećeš moći da im pisneš ništa. Čuvajte se toga. Ovo je potpuno nenormalno što se dešava. Ovolika buka, cika i piska i da niko ne vodi računa, da ja to moram da kažem… To je već neka… nešto nije u redu – pokazao je protrljavši prstima u potrazi za pravom reči: – Čuvajte se toga.