DJEČAK SE MISTERIOZNO RAZBOLJEVAO I NIJE MU BILO LIJEKA: Onda su pregledali noćne kamere u bolnici i saznali UŽASNU istinu

Dječak po imenu Garnet Spirs se konstantno razboljevao, a kako nikako nisu mogli da mu ustanove dijagnozu, kada su nakon njegove smrti ljekari pregledali snimke sigurnosnih kamera iz njegove bolničke sobe, imali su šta da vide.

Ovu tragičnu priču iznijela je na TikToku korisnica Harvs, koja uglavnom kreaira sadržaj koji se bavi nesvakidašnjim zločinima.

 

Devet dana nakon Garnetovog rođenja dječak je primljen u bolnicu. Od tada je dječak kontantno bio bolestan i niko nije mogao da ustanovi zašto je mali Garnet u takvom stanju.

Lejsi Spirs, njegova samohrana majka, dokumentovala i na društvenim mrežama objavljivala dječakovo zdravstveno stanje. Napravila je blog gde je objavljivala detalje svoje borbe i pokušavala je da pronađe lijek za misterioznu bolest koju je njen sin imao.

 

Godine 2014, kad je Garnet imao 6 godina, primljen u bolnicu. Ljekari ponovo nisu mogli da ustanove šta je uzrok njegove bolesti, ali su uspjeli da ublaže simptome i tako se dječak oporavio.

 

Ljekari su namjeravali da ga puste iz bolnice. Međutim, kroz samo nekoliko sati Gretovo stanje se pogoršalo i dječak je bez ikakvog upozorenja preminuo.

 

Osoblje bolnice je bilo očajno, ali i veoma zbunjeno zbog onog što se desilo. Zato su uradili test krvi i pronašli nešto veoma uznemirujuće. Garnet je imao smrtonosne količine natrijuma u krvi i preminuo je od trovanja natrijumom, što je značilo da ga je neko trovao.

 

Potom su pregledali sigurnosne kamere u bolnici i otkrili šta se dešavalo. Njegova majka Lejsi ga je trovala morkom solju.

 

Kad je otkriven ovaj zločin, Lejsi je uhapšena i ustanovljeno je da ima Minhauzenov sindrom. Osuđena je na 25 godina zatvora.

(Kurir.rs)