MIS HOLANDIJE JE PRE PAR GODINA BILA FRAJER: Riki će se u decembru boriti za krunu najlepše ŽENE UNIVERZUMA

Riki Valeri Kole iz Holandije proglašena je za najlepšu ženu uprkos tome što se deklariše kao transrodna osoba.

Prvi put u istoriji izbora za Mis, u Holandiji je transrodna žena odnela titulu najlepše žene.

Riki Valeri Kole ima 22 godine i sada je spremna da se bori za krunu Mis Univerzuma.

 

Prilikom izbora Riki je nosila vatrenocrvenu haljinu, a kao i sve misice – emocije su je savladale pa se tokom proglašenja pobednice, rasplakala.

Odmah nakon proglašenja, Riki je na Tviteru objavila “Uspela sam, pobedila sam”.

 

Takmičenje za Mis Univerzuma 2023. godine biće održano u El Salvadoru u decembru ove godine i tom prilikom ćemo videti Riki na sceni.

Zanimljiv je podatak da se od 2012. godine transrodne osobe mogu takmičiti na izboru lepote.

Ranijih godina sistem izbora lepote bio je u vlasništvu Donalda Trampa, a sada je organizaciju kupla tajlandska poslovna žena i advokat Ana Jakrajutatip koje je i sama transrodna osoba.

 

Evo kako je Riki Valeri Kole pričala o svojoj tranziciji i operaciji pola:

 

“Rođen sam kao mali Rik. Ali mali Rik je želeo da postane jaka Riki. Prelazak sa muškarca na ženu postao je nešto u čemu sam se osećala kod kuće, aka transrodna žena. Ovaj put je krenuo od moje 8. godine, bilo je tu mnogo uspona i padova. Naročito kada sam zaista izašla kao žena i promenila ime u Riki sa 11 godina. Od maltretiranja preko izgleda do trčanja kući i plača nije bilo lako i često sam pomislila “Zašto ja? zašto mi se to dešava?“

 

Ali moja voljena porodica i prijatelji su mi uvek mnogo pomagali.

 

Prvo sam dobila inhibitore puberteta sa 12 godina, a zatim ženske hormone sa 16 godina. Konačno, znala sam šta želim kada je došlo vreme za operaciju pola. Nešto što bi mene lično učinilo 100% ženom.

 

Iako znam da je ovo za svakoga drugačije, ali za mene je to značilo zaokružiti sve. Posle dvogodišnje liste čekanja, mnogih zastoja, sredinom decembra 2022. pozvali su me iz bolnice: “Dobro jutro gospođo, imamo termin za vas.”

 

U sebi sam odmah osetila mir, pomislila sam – konačno se moj san ostvaruje, a nekad je izgledao veoma daleko. Iznenada je potvrđen datum operacije…🙏🏼 Želim da vas obavestim da je jučerašnja operacija prošla dobro. Od ovog trenutka počinje potpuno novo putovanje, jer sam i dalje transrodna žena, i to se neće promeniti. Radujem se budućnosti i svemu što dolazi, kako će sreća doći do mene i kako će me voelti bližnji. Hvala vam na svim lepim i toplim rečima do sada.

 

Sada ću dobro podneti oporavak i vratiti se kao još jača žena nego što sam do sada bila. I zapamtite: gde ima volje, ima i načina. Čak i ako stvari ponekad izgledaju nedostižne ili veoma daleko. Istrajte i usudite se da birate sami, samo vi možete postići da postanete ono što želite”, napisala je Riki onaj dan kada je operisana, a to je bilo u januaru ove godine.

( Stil )