Misteriozni ostaci zatečeni na plaži nastavljaju zbunjivati: Ljudi spominju sirene, izvanzemaljce…

Fotografija je na Facebooku objavljena 5. srpnja.

Ma koliko gledali u sljedeće fotografije, čak niti znanstvenici još nisu uspjeli dati konačan odgovor na pitanje što je to točno izbacilo more u Keppel Sandsu u australskom Queenslandu.

 

Fotografije je 5. srpnja na Facebooku objavila Bobbi-lee Oates, koja je na stranici “Morska biologija” upitala zainteresirane za to područje na što je naletjela, može li netko prepoznati ostatke zagonetnog bića.

 

Tijekom narednih dana dočekali su je svakojaki odgovori, čak i spominjanje sirena te izvanzemaljaca, ali čini se da je najbliža istini bila jedna djevojka koja je pretpostavila da je more na obalu izbacilo tijelo iz obitelji cetacea (red sisara u koji spadaju kitovi, delfini i pliskavice te broji više od 80 vrsta).

Meni definitivno izgleda poput tijela maloga kita”, prokomentirao je Rob Deaville, inače voditelj projekta britanskoga Programa za istraživanje nasukavanja kitova u Zoološkom društvu u Londonu.

 

Ipak, od tog se tumačenja malo i ogradio: “Nisam upoznat s tim područjem niti koje se vrste tamo obično nalaze, pa ne mogu dalje od toga”, rekao je.

 

Unatoč pozivima gospođe Oates da pomognu pri rješavanju misterija, glasnogovornik policije Queenslanda potvrdio je da njegove kolege nisu izlazile na teren kako bi se bavile tim slučajem.