NIKADA SE NIJE VRATIO PO NJU: Upoznali su se tokom rata i zavoleli, a onda se nakon 75 GODINA ponovo sreli… (VIDEO)

Amerikanac KT Robins (97) zaljubio se u jeku Drugog svetskog rata u 18-godišnju Francuskinju, dok se kao vojnik sa svojom jedinicom 1944. nalazio u francuskom gradiću Brije.

 

Zajedno su proveli tek dva meseca, ali bila su dovoljna da se urežu u pamćenje za celi život.

 

Kada su mu rekli da hitno moraju da napuste selo i pridruže se vojnicima na Istočnom frontu mladoj Žanin Ganaje poručio je da će se možda vratiti i odvesti je.

 

Ali to se nikada nije dogodilo. KT Robins zadržao je njenu fotografiju i pokazao ju novinarima francuske nacionalne televizije France 2 dok su snimali reportažu o veteranima iz Sjedinjenih Država u povodom 75. godišnjice iskrcavanja u Normandiju.

Na njegovo ogromno iznenađenje, novinari su uspeli da pronađu njegovu Žanin, u međuvremenu Pirson, čiju je fotografiju američki veteran čuvao punih 75 godina.

 

– Rekao sam joj da ću se možda vratiti po nju, ali to se ipak nije dogodilo, rekao je Robins francuskim novinarima.

 

– Kada je otišao u kamionu, plakala sam, bila sam jako tužna. Volela bih da se nakon rata, nije vratio u Ameriku – prisetila se Francuskinja (92).

 

Kada je završio rat, Žanin Pirson počela je da uči osnovne fraze na engleskom, nadajući se da će se Robins ipak jednog dana vratiti po nju.

KT Robins vratio se u domovinu i tamo upoznao suprugu Lillian s kojom je bio u braku punih 70 godina, sve do njene smrti 2015. Čak 50 godina radili su zajedno u Misisipiju u čeličani.

 

I Žanin se ponovno zaljubila. Udala se 1949. i rodila petoro dece. No, Robins ju nije zaboravio, a njenu crno-jelu fotografiju nikada nije izgubio. Imao ju je i prilikom razgovora sa francuskim novinarima.

 

Dok je s njima razgovarao, izvadio je fotografiju i rekao da bi voleo da se vrati u njeno selo, da pronađe njenu porodicu. Nije bio previše optimističan da bi mogao da je pronađe, mislio je da više nije živa.

Novinari su je ipak pronašli u domu za penzionere u Montigny-lès-Metz, udaljenom 43 kilometra od mesta gde su se upoznali. Dogovorili su susret Robinsa i Pirson u domu, a kada su veteranu rekli da je živa i da ga očekuje, on nije mogao da veruje.

 

– Ma zezate me – bila je njegova reakcija.

 

Čim su se ugledali, pao je zagrljaj, dugo su gledali jedno drugome u oči sa divljenjem i radošću.

 

– Uvek sam te voleo, čuvao te u srcu zauvek – rekao joj je Robins.

 

– Rekao mi je da me voli, toliko razumem – prenela je novinarima.

Francuskinja mu je potom postavila pitanje koje ju je mučilo svih ovih godina: ‘Zašto se nisi vratio po mene?’

 

– Uvek sam mislila na njega, nadajući se da bi se mogao vratiti. Da se barem vratio – rekla je.

 

– Znaš, kad se oženiš, više to ne možeš da uradiš – jednostavno je odgovorio Robins.

https://www.youtube.com/watch?v=e-dde26KiMY

Bivši ljubavnici proveli su zajedno nekoliko sati pre nego je Robins morao da se zaputi u Normandiju na obeležavanje godišnjice. Dali su jedno drugome obećanje da će se ponovno videti.

 

Njihove usne ponovno se se spojile u poljubac, a oči se zaiskrile kada je Robins izgovorio: ‘Žanin, volim te devojko’.