Oglasio se Vuk Kostić nakon intervjua u kojem želi da izgradi Berlinski zid između Srba i Hrvata. Mislite da se pokajao?

Glumac Vuk Kostić dao je zapaljiv intervju za ruski medij “Sputnjik” koji je izazvao mešovite reakcije na društvenim mrežama. Glumac je izjavio da bismo trebali da postavimo “Berlinski zid” između Srba i Hrvata.

„Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesrerća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili – hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu“, rekao je Vuk Kostić za Sputnjik.

Sada se oglasio na društvenim mrežama, te istakao da mi (prim.aut. Srbija), „nemamo para za Berlinski zid“.

„Ako sa nekim ratuješ 3 puta u 100 godina. Austrougarska i Hrvatska: Srbija, Prvi Svetski rat 1914. godina. Nemačka i Hrvatska: Srbija – Drugi svetsi rat 1941. godine. Bratoubilačko-komšijski rat 1991. godina. Sve ukupno osam miliona žrtava. Poruka – Nemojte ni pokušavati da se družite, istorija se ponavlja. Figurativno rečeno, Berlinski zid – nemamo mi pare za to, ali ušteda bi bila više miliona ljudi dugoročno gledano. Pogledajte intervju“, napisao je Vuk Kostić na Instagramu.

 

Jedan od komentatora na Tviteru se zapitao i da li Vuk Kostić zna šta je Berlinski zid?

 

„Je l neko objasnio Vuku Kostiću da Berlinski zid nije sprečio ništa, doneo je bol mnogima, a na kraju je – pao“, glasi tvit.