Pitali su umjetnu inteligenciju da pokaže kako će izgledati ljudi u budućnosti, rezultat je zastrašujuć

Čini se da je čovjek iz 3000. godine žrtvovao kožu svog lica kako bi napravio mjesta za svu tu futurističku tehnologiju i to je iskreno prilično uznemirujuće.

Korištenje umjetne inteligencije za stvaranje prosječne ili najstereotipnije slike o određenim stvarima trenutno je prilično omiljena igračka na internetu, a UNILAD je odlučio ‘zaviriti’ u budućnost.

 

Ili barem ono što umjetna inteligencija misli da budućnost donosi ljudskoj rasi za otprilike 1000 godina, pod uvjetom da još postojimo.

Odlučili su zamoliti AI program Midjourney da napravi neke slike onoga kako procjenjuje kako će ljudska bića izgledati za 1000 godina od sada, a možda vam se neće svidjeti predviđanje koje je napravio. Prema AI-ju, moda budućnosti uključivat će pokrivanje naših lica mrežom žica i vrtećih motora.

 

Zastrašujuće slike

 

To ima prilično uznemirujuće implikacije za naš odnos s tehnologijom tijekom ovog tisućljeća, budući da se čini da slika umjetne inteligencije pokazuje da je dobro i ispravno zarila svoje udice u nas.

Čini se da je čovjek iz 3000. godine žrtvovao kožu svog lica kako bi napravio mjesta za svu tu futurističku tehnologiju i to je iskreno prilično uznemirujuće. On stvarno ne izgleda nimalo sretno, ali čini se da je umjetna inteligencija uvjerena u svoje predviđanje da ćemo ovako izgledati za otprilike 1000 godina i toga su se držali na drugoj slici koju su stvorili.

Čini se da ova jadna osoba ima istu mrežu žica koja se probija preko lica, ali čudno je da izgleda kao da uspijeva zadržati svoju kožu – iako to rezultate ne čini manje uznemirujućim.

 

Nadamo se da je u krivu

 

Možda će ovakvi biti društveni standardi ljepote za 1000 godina, morate pokazati koliko ste žica uspjeli pričvrstiti na svoje lice, a imati kožu na tom licu nije obavezno.

 

Ako je ovo budućnost ljepote, onda ne računajte na nas, iako su čak i slike koje je generirala umjetna inteligencija nekih od naših budućih ja koji ne pristaju na cijeli pristup ‘zabadati žice u lice’ još uvijek prilično zastrašujuće.

Među rezultatima nalazi se mali broj normalnih lica, a tu su i Morloci koje vidite na dva srednja mjesta u donjem redu.

 

Ako ovako izgleda naša budućnost, onda budućnost nije ono što je nekada bila i možda bismo se trebali držati upotrebe umjetne inteligencije za manje strašne stvari poput generiranja stereotipnih slika koje ne izgledaju uvijek onako kako bi trebale prikazivati.