POTRESNA ISPOVEST DEČAKA (11) KOG JE MAJKA OSTAVILA: Mama je odbila moj zahtev na Fejsbuku! Živim bez vode i struje

Dok njegove vršnjake muče neke drugačije stvari, jedanaestogodišnji Dejan do škole pešači pet kilometara. Krevet deli s bakom, a živi u drvenoj kućici u Donjim Agićima u Republici Srpskoj. U kući nema kupatila i vode, a i često nestaje struje.

No to nije najteži deo njegovog života. Naime, pre četiri godine njegova je mama uzela njegovu mlađu sestru i otišla, a Dejana je ostavila i više se nikada nije vratila.

 

Tata i deda rade u rudniku i više su na poslu nego kod kuće, pa su njih dvoje, u šali kažu, osuđeni jedno na drugo. Tata spava u kućici pokraj, koja je nekada bila štala. Deda spava na jednom kauču, a on i baka noću dele isti kauč. Zbog bolnih nogu, ona ionako spava sedeći pa im, kaže, nije tesno. Dejanu je Stana zapravo više mama nego baka.

https://www.youtube.com/watch?v=9QfZ4N9_ReY

“Kad mu kažem ‘sine’, on mi odgovori: ‘Ja tebi nisam sin, ja sam tebi unuk'”, kaže Stana.

Ona koja ga je rodila ostavila ga je pre više od četiri godine. Jedno je jutro uzela njegovu mlađu sestru i samo otišla. Odvela mu je nekoga koga je najviše voleo, koga i dalje najviše voli.

 

“Kad je otišla, imala je četiri, četiri i po godine, pa sam je u godinu dana video dva puta. Onda je više nisam ni video”, rekao je te dodao da mu se sestra zove Dejana Zorić.

https://www.youtube.com/watch?v=3hWkc8LbLbM

Dobila je ime po njemu, a sada ne zna ni kako izgleda. Ne zna zašto je mama otišla i to na takav način, ali zna da žive negde u okolini. Dejanina fotografija najvrednije je što ovaj dečak ima.

 

“Pre sam svoju mamu našao na Fejsbuku, ima njena slika. Poslao sam zahtev za prijatelja, nije htela da ga prihvati”, rekao je Dejan, pa dodao: “Ja sam znao šta će biti, zato se nisam nikako ni osećao”.

 

Iskreno nam je priznao da ne zna što bi joj rekao da je vidi. Ipak, zna da bi je zamolio da mu vrati sestru.

https://www.youtube.com/watch?v=orHvLH-NPGI

“Najgore mi je kad dolazi iz škole, nekad zna doći plačući. Kaže da svako u školi veli da ima brata ili sestru. Ja, kaže, nemam nikoga, a znam da imam sestru”, ispričala je baka Stana.

 

Na pitanje plače li ikada zbog sestre, Dejan je odgovorio: “Pa kad je neki praznik, kad je slava. Pogotovo kad je 8. mart. Tad se moja sestra rodila, na 8. mart. Najviše zato što mi nedostaje puno i zato što je puno volim”.

 

Reči od kojih srce pukne na milijun komadića, od kojih nema jače i tačnije definicije bratske ljubavi.

https://www.youtube.com/watch?v=0bSaJ5mCwsc

Kurir.rs/Dnevnik.hr