Pozvala policiju da naruči picu, operater se prestravio kada je shvatio šta se dešava

Operater je bio na dužnosti na 911 liniji, kada je primio poziv od nepoznate žene koja je htela da naredi picu, ali se ispostavilo da to nema nikakve veze sa tim.

Operator pozivnog centra 911 se često suočava sa čudnim pozivima koje nemaju nikakve veze sa vanrednim situacijama, kao što je, na primer, poziv čoveka koji nije bio zadovoljan sa sendvičom u brzoj hrani ili poziv jednog deteta koje je imalo problem sa zadatkom iz matematike.

Međutim, iako ovaj put se činilo da je slična situacija, ispostavilo se da je poziv sve osim šale. Operater koji je primio neobičan poziv podelio je svoju priču sa medijima, koja je, pored toga što je interesantna i pomalo zastrašujuća, može biti vrlo poučna.

Operater je bio na dužnosti na 911 liniji, kada je primio poziv od nepoznate žene koja je htela da poruči picu, ali ubrzo se ispostavilo da razlog zašto žena zove nema nikakve veze sa tim. Razgovor je, prema operateru, počeo „prilično glupo“, ali ono što je usledilo, ispostavilo se, bilo je vrlo ozbiljno. Evo transkripta razgovora:

„Dobili ste 911, gde se nalazite?“
„Ulica 123“
„U redu, šta se tamo dešava?“
„Želim da naručim picu.“
„Gospođo, dobili ste 911“
„Da, znam. Mogu li da dobijem veliku picu, pola feferoni, pola pečurke?“
„Hm … Žao mi je, znate li da ste pozvali 911?“
„Da, znam. Koliko će vam vremena trebati da dođete do mene?“
„U redu, gospođo. Da li je sa vama sve u redu? Da li ste u opasnosti?“
„Da, ja sam.“
„… I ne možete da govorite, jer je neko u sobi sa vama ….?“
„Da, tačno. Znate li koliko vremena vam je potrebno da dođete?“
„Jedan policajac je blizu vaše kuće. Imate li oružje u kući?“
„Ne.“
„Možete li da ostanete na liniji?“
“ Ne mogu. Vidimo se uskoro, hvala.“

Operator je, na sreću, na vreme shvatio da je žena očigledno u opasnosti. „Čim sam spustio slušalicu, proverio sam istoriju poziva sa te adrese i video da je već bilo poziva zbog zlostavljanja. Policajac je došao na navedenu adresu i našao par. Čovek je bio vidno pijan, a žena pretučena.

Ona je objasnila službeniku da je njen dečko tuče već neko vreme. Pomislio sam tada da se odlično snašla i da se poslužila odličnim trikom. Ovaj poziv sigurno nikada neću zaboraviti“, rekao je operater, prenosi „Independent“.