Pripremite se za šok: Znanstvenici otkrili što se zaista događa jednom kad umrete

Napisane su knjige o ovoj temi, filmovi su istraživali beskrajne mogućnosti, a religije su ustanovljene kako bi pokušale dati konkretne odgovore.

Pitanje je to koje stoljećima opsjeda i intrigira čovječanstvo – što nas čeka kada konačno prijeđemo na drugu stranu? Napisane su knjige o ovoj temi, filmovi su istraživali beskrajne mogućnosti, a religije su ustanovljene kako bi pokušale dati konkretne odgovore.

 

Ali i dalje ostaje pitanje – postoji li život poslije smrti? Pa, za jednog znanstvenika, odgovor je definitivno ‘Ne’. Prema Seanu Carrollu, kozmologu i profesoru fizike na Kalifornijskom institutu za tehnologiju, život nakon smrti je ‘nemoguć’.

Što je istina?

 

Carroll je rekao: “Zakoni fizike koji leže u osnovi svakodnevnog života potpuno su shvaćeni.” Da bi postojao zagrobni život, ova teorija počiva na premisi da je ljudska svijest odvojena od naših tijela. Međutim, znanstveno se vjeruje da je svijest rezultat atoma i elektrona, a ne duše koja može letjeti izvan ljudskog tijela.

 

Dr Carroll je nastavio: “Tvrdnje da neki oblik svijesti postoji nakon što naša tijela umru i raspadnu se na svoje sastavne atome suočavaju se s jednom ogromnom, nepremostivom preprekom. Zakoni fizike na kojima se temelji svakodnevni život potpuno su shvaćeni. I ne postoji način unutar tih zakona koji bi omogućio da informacije pohranjene u našem mozgu ostanu postojati i nakon što umremo.”

 

Evo zašto

 

On također ukazuje na kvantnu teoriju polja (QFT) kao dokaz da ne postoji zagrobni život u koji bi mogle otići duše preminulih. Ova teorija u biti kaže da svaka vrsta čestica ima polje unutar svemira – jedno za fotone, drugo za elektrone i dodatno za svaku vrstu čestica.

 

I kvantnim testovima nisu otkrivene čestice ‘duha’ koje bi upućivale na postojanje zagrobnog života. Iako ovo može biti obeshrabrujuća vijest za mnoge vjernike, postoje neki ljudi koji još uvijek tvrde da su iskusili život poslije smrti – naime oni koji su imali iskustva bliska smrti.

 

Jose Hernandez prestao je disati tijekom hitne medicinske pomoći i tvrdio je da je vidio duhove prije nego što se ponovno ujedinio sa svojim pokojnim ocem na nebu. Hernandez je rekao: “Kad sam upoznao svog tatu s druge strane, shvatio sam da ponekad možda nećemo moći nešto reći ovdje, ali ćemo to moći reći negdje drugdje.” Inače, Hernandez je za sebe rekao da je “pravi ateist”.