SKANDAL NA SVADBI U UŽICU: Dala sam kumi 200 eura i kutijicu s biserima na poklon, a kad je to vidjela njena majka, zamalo da me prebije pred svima!

Marijana (24) iz Užica riješila je da ispriča neprijatno iskustvo sa svadbe njene sestre od tetke. Naime, željela je da učini divnu stvar, ali njena tetka joj je umalo uništila dan.

Moja sestra od dalje tetke se udala u nedjelju (inače smo bliže nego neke kume), a ja sam joj odnijela na poklon 200 eura i bisere. Biseri nisu jeftini, a željela sam da ima neku uspomenu od mene zauvijek, a ne da cijeli poklon skrca u neki aparat koji će se pokvariti za 10 godina, pa će ga mijenjati itd.

 

 

 

I moja majka kad je vidjela bisere, oduševila se.

 

 

 

Kaže: “Divno, ima da se baš obraduje“.

 

 

 

I ja sam to stvarno željela da bude uspomena zauvijek i da se tome raduje.

 

 

 

Međutim, ne lezi vraže.

 

 

 

Kad smo stigli, naravno, dali smo kovertu, koju su mladenci ubacili u jedan kao kavez za ptičice. Onda je meni bilo neprijatno da vadim kutiju s biserima, nego sam čekala da prođe malo vremena, pa da je darujem.

 

 

 

I negdje pred tortu ona je sjedila sa svojom majkom za mladenačkim stolom i nešto su pričale. Prišla sam, dala joj kutiju, ali sam se spetljala, pa sam kao napravila foru, uzmem joj kutiju, otvorim je i da joj stavim nisku bisera oko vrata.

Ona je vrisnula od sreće, odmah je skinula ogrlicu koju je imala i okrenula leđa da joj stavim bisere. Ali tada se desila jako neprijatna scena. Njena majka, moja tetka, stalno je pravila face, ništa nisam razumjela.

 

 

 

A onda nas zamolila da izađemo ispred.

 

 

 

Nas dvije smo izašle, tad je počela da nas smara oko toga kako biseri ne treba da se poklanjaju mladoj jer simbolizuju suze i sve vrijeme u mene je gledala kao da sam neka zla vještica, a ne rođaka!

 

 

 

Kažem ženi da to prvi put čujem, da ne vjerujem u glupe običaje, da svako selo ima svoj običaj.

 

 

 

Ma kakvi, tu se još više iznervirala.

 

 

 

Odmah je krenula da kukumače kako sad mladenci možda neće imati djece?! Van pameti…

 

 

 

I ja kao… OK, vratite onda, stvarno pojma nemam, prodajte, radite šta hoćete.

Učinilo mi se da će me izbaciti sa svadbe ako nastavim da se pravdam. Ipak, nije. Spustila je loptu. Mlada je bisere ostavila oko vrata, a juče mi je rekla i da je trudna.

 

 

 

Sad se stvarno nadam da nisam ispala glupa što nisam znala za običaj i da im to neće donijeti zlu sreću – ispričala je ova Užičanka.

 

(Telegraf.rs)