ŽENA JE SPASILA ŽIVU ZAKOPANU BEBU, A 20 GODINA KASNIJE ZANEMELA JE OD ŠOKA: Nije ni slutila šta će da je snađe

Žena je spasila živu zakopanu bebu, ne sluteći šta će da se desi 20 godina kasnije.

Neke priče nas teraju da verujemo u dobrotu i čuda života. Jedna od njih dogodila se ženi koja je, nakon što je otišla na trčanje sa svojim psima, kao što je to inače činila, zatekla napuštenu bebu zakopanu živu. Njena brza akcija uspela je da mu spase život, a ona nije ni slutila šta će se dogoditi nekoliko godina kasnije.

 

Sve je počelo 1998. godine kada je Azita Milanijan otišla na trčanje sa svojim psima. Jedan od njih, Tango, počeo je da njuška i grebe po zemlji. Milanijan je bolje pogledao i video male noge kako vire iz zemlje. U početku je mislila da je životinja, ali je onda začula plač bebe.

Pažljivo je počela da otkopava mališana koji je bio umotan u plavi peškir. Uzela je bebu u naručje i obrisala njeno lice prekriveno prljavštinom. “Molim te, nemoj umrieti. Ja sam ovde sa tobom. Volim te”, rekla je bebi.

 

Beba je prebačena u bolnicu sa teškom hipotermijom, a doktor je rekao da je “skoro čudo” da je preživela. Medicinske sestre su ga nazvale “Beba Kristijan”. Milanian ga je posetio nekoliko puta i zaplakao kada ga je videla.

 

Nije mogla da ga usvoji jer je njegova priča bila u medijima i plašila se da će mu se ući u trag. Međutim, želela je da ostane u kontaktu sa njim, ali kada je usvojen, bila je sprečena da ga viđa.

 

“Bilo je to frustrirajuće iskustvo”, rekla je žena. “Sanjala sam da će me pronaći, kao što smo se našli tog dana.”

Vitaker je odrastao u domu pune ljubavi u Gardeni, potpuno nesvestan kako je pronađen. Njegovo srednje ime je bilo Kristijan, ali nije znao zašto ga je dobio.

Nešto kasnije, majka jednog od Vitakerovih prijatelja pisala je radio stanici da pita da li neko zna za njegovo poreklo da bi mu mogla reći više o njegovoj životnoj priči.

 

Tako su imali njihov dugo očekivani ponovni susret. “Čekala sam te 20 godina”, rekla je Milanijan sa suzama u očima dok je grlila Metjua Vitakera. Žena ga je odvela do mesta gde ga je našla. Zajedno su hodali oko mesta gde su se prvi put videli i Vitakerovo veselo i veselo raspoloženje se brzo promenilo.

 

Vrativši se u auto, Milanijan ga je pitao da li je dobro. “Ovo je mogao biti moj grob”, rekao je sa knedlom u grlu, ali je ona sela pored njega i slatko rekla: “Tebe su tražene”.