BESKUĆNIK ŽIVEO NA ULICI GLADAN I IZNEMOGAO, A ONDA SE DESIO OBRT: Zbog onog što je uradio, postao je MULTIMILIONER

Simon danas ima svoju firmu i bodri druge ljude da započnu samostalni biznis.

Simon Skib (49) je bio tinejdžer kada je napustio školu i odlučio da živi na ulici i da se sam bori za sebe. Bio je gladan i spavao ispod stepeništa, a danas, uprkos teškim danima sa kojima se suočavao, on je multimilioner. Dok je spavao na stepeništu smišljao je način kako da zaradi novac.

 

– Razmišljao sam o svom prvom poslu i firmi za uređivanje bašta dok sam spavao ispod stepeništa i bio beskućnik. Nisam bio siguran da ću to moći da pretvorim u delo, ali rešio sam da idem korak po korak – rekao je Skib.

Rešio je da se posveti uređivanju tuđih vrtova dok nije stekao iskustvo. Bio je spreman na to da ovaj put neće biti lak.

 

– Počeo sam da sređujem tuđe bašte i vrtove za veoma male pare dok nisam stekao iskustvo. Počeo sam polako da štedim i nakon dugih 10 godina uštedeo sam sumu novca i počeo da ulažem u male stvari i reklamu. Posle pola godine moj posao se proširio i postao sam jedan od najpoznatijih baštovana – dodaje Skib.

Simon danas ima svoju firmu i bodri druge ljude da započnu samostalni biznis.

 

Danas, on je samostalan čovek koji ima sopstvenu firmu za uređenje vrtova. Investirao je u više od 70 kompanija nakon što je 20 godina proveo u Hong Kongu, gde je njegova prva kompanija i nastala.

 

Ne tako davne 2015. godine, Simon je prodao kompaniju globalnom računovodstvenom gigantu za dosta novca. Sada vodi aplikaciju za povezivanje, gde sa ljudim širom sveta može da komunicira i gde oni mogu da razmenjuju iskustva i savete.

– Moja misija je da pomognem ljudima širom sveta da započnu svoj prvi biznis – dodaje Simon.

 

Preduzetnik takođe deli savete o poslovanju na Instagramu, na kojem ima 375.000 pratilaca. Nedavno je kupio napušteno četvorospratno stepenište slično onom u kojem je nekada živeo.

 

– Ovo je potpuno ludo. Ovo može da bude naša kancelarija i ovde će dolaziti ljudi kojima je potrebna pomoć i savet – kaže ovaj momak.