GORICA (30) IZ NIŠA: Moja svekrva je otvorila Viber i ja od tada više nemam mira. Da li sam okrutna ako uradim ovo?

Kroz realan problem novopečenih majki prolazi i tridesetogodišnja Gorica J. iz Niša čiju vam situaciju prenosimo u celosti.

Možda preterujem, ali ovo smatram upadom u svoj lični prostor, a vi mi recite ako se ne slažete sa mnom.

 

Iz mnogobrojnih razloga ne želim svakodnevni kontakt sa svekrvom. Živi u drugom gradu, ali svaki dan razgovara sa mojim mužem. Ok, to da pričaju svaki dan sam shvatila tek kada smo se venčali. Ali, posle rođenja našeg deteta je odmah otvorila Vajber, pa svako popodne želi da razgovara sa nama i gleda dete. Taman legnem da odmorim, evo je – daj mi da vidim unuče, ljubi ga baka, itd. Rekla sam svom suprugu da ide u drugu sobu i razgovara s njom, barem nekad.

 

Da li sam okrutna zbog toga?

Vajber je poput eksperimenta koji su vodili vrhunski fizičari kako bi ispitali svet oko nas, a potom su sve ove informacije završile u rukama nacista koji od njih mogu da naprave novo nuklearno oružje. Dakle, dobra namera, ali sa vrlo neprijatnim posledicama po neke. Vi ste taj neko.

 

Ako vaš suprug želi svaki dan da priča sa majkom i pokazuje joj dete, neka to radi bez vašeg učešća. Ne, niste zbog toga nimalo okrutni. Bili biste da ne želite ama baš nikada da razgovarate sa njom. Vi svoj program organizujte prvenstveno prema svojim i detetovim potrebama. Zadržite prvobitni stav “ako želi da priča s njom svaki dan, pa neka priča”. Ne menja se ništa ni sada samo zato što postoji kamera. Tačnije ne bi trebalo. Vi to razumete, naterajte muža da razume vas.

 

(Izvor: telegraf.rs)