KRALJICA ELIZABETA BILA U SRODSTVU SA SVOJIM SUPRUGOM: Džoni Dep joj je dalji rođak, a evo koje još poznate ličnosti dele krv

Nije retkost da su mnoge poznate ličnosti u srodstvu, neke bliže, a neke daljem. Prema arhiviranim dokumentima koji se čuvaju još od daleke 1600. godine pa sve do 1948. godine, može se otkritie koje su slavne ličnosti u krvnom srodstvu.

 

Informacije su bile dostupne i objavljene na stranici “Find My Past” i potvrđuju veze između poznatih koje nikome ne bi pale na pamet. Tako se krvnim srodstvom mogu pohvaliti osobe poput Džoni Dep i nedavno preminule kraljica Elizabeta II, Barak Obama i Bred Pit, Džastin Biber i Selin Dion.

 

Kraljica Elizabeta II i njen suprug princ Filip

Nije retkost da se članovi kraljevske porodice venčavaju međusobno, kako bi osigurale mesto na prestolu ili spečili dalje svađe u porodici. O rodbinskoj vezi pokojne kraljice i njenog supruga princa Filipa se ranije dosta pisalo, a oni su rođaci po trećem kolenu, jer dele iste prapretke. Oni su naslednici pricna Alberta i princeze Viktorije koji su im prabaka i pradeka.

 

Kraljica Elizabeta II i Džoni Dep

Prema podacima koji su dostupni na pomenutoj stranici, utvrđeno je da su kraljica Elizabeta II i glumac Džoni Dep daleki rođaci i to po dvadesetom kolenu. Obzirom na to da jedan deo Depovih predaka potiče iz Jorkšira iz Engleske, uočena je veza između kraljice i čuvenog glumca. Oboje su potomci, direktni ili dalji, Edvarda III, koji je preminuo još u 14. veku.

Kraljica supruga Kamila i Madona

Supruga novog kralja Engleske Čarlsa II i pop ikone potiču iz iste familije, koja je važila za jednu od najmoćnijih u Kanadi u 17. veku. Njih dve, osim boje kose i po kojeg gena, nemaju mnogo toga zajedničkog. Zaključeno je da su one rođake po devetom kolenu. Inače, israživači koji su otkrili ovu povezanost, otkrili su i da je pevačica Selin Dion, takođe, izdanak ove bogate porodice.

Ralf Fajns i Kralj Čarls II

Glumac iz “Hari Potera“, koji je oživeo lik Lorda Voldemora, Ralf Fajns i njegov brat Džozef Fajns su osmi po redu rođaci britanskog kralja Čarlsa. Braća Fajns i kralj su potomci škotskog kralja Džejmsa II.

Kejt Midlton i Gaj Riči

Srodstvo vojvotkinje od Kembridža i poznatog režisera seže u daleki 18. vek, Gaj Riči prisustvovao je i njenom kraljevkom venčanju 2011. godine, sa princom Vilijamom, a kako se spekulisalo to nije bilo zbog rodbinskih veza, već zbog prijateljstva sa princom Vilijamom.

Barak Obama i Bred Pit

Bred Pit i Barak Obama dele istog rođaka iz Virdžinije, Edvina Hikmana, koji je umro 1769. godine. Međutim, jedan od najpoznatijih glumaca Holivuda ima još veza sa Belom kućom. Naime, njegova bivša supruga, Anđelina Džoli, u srodstvu je i sa bivšom prvom damom, Hilari Klinton.

Džastin Biber i Selin Dion

Pevačica Selin Dion i njen dosta mlađi kolega i rođak Džastin Biber, dele iste pretke koji potiču još iz 17 veka.

Njih dvoje nikada nisu komentarisali ovo srodstvo, a pored njega i ne dele ništa zajedničko, osim što su planetarno poznati i vrhunski umetnici.

 

(Kurir.rs)