MAJKA TEREZA BILA JE DALEKO OD SVETICE! ONO ŠTO JE ONA RADILA NIJE BILO NIMALO NORMALNO”: Jezivo svjedočenje doktora

Agnes Gonkha Bojakhiu rođena je 1910. godine u Skoplju, u siromašnom domaćinstvu. Kada joj je otac umro imala je samo osam godina. Utočište je našla u crkvi i sa samo 12 godina je odlučila da se zamonaši. Mi je danas znamo kao Majku Terezu, dobitnicu Nobelove nagrade i ženu koja je bila svetica.

Ali kako godine prolaze, sve više isplivavaju neki čudni detalji koji svjedoče upravo suprotno. Do nas dolaze priče da je “svetica” imala veoma tamnu stranu koja je bila pogubna za mnogo ljudi.

 

Evo o čemu se radi…

Naime, važila je priča da Majka Tereza umije da pregovara, tj. da promijeni narativ. Što znači da je bila neka vrsta kriznog PR tima tadašnje crkve.

 

U prilog toj priči ide svjedočenje o slučaju veličasnog Donalda MekGira koji je bio osumnjičen za zlostavljanje dječaka, gdje je Majka Tereza garantovala za njega tvrdeći da on to ne radi, zbog čega je on još narednih deset godina zlostavljao djecu da bi na kraju bio optužen za to zlodjelo.

 

Prema optužbama u dokumentarcu, koji je emitovan na Ski Documentaries, Majka Tereza ​​je prikrivala najgore ekscese Katoličke crkve i činilo se da je više privlače siromaštvo i agonija nego da zaista pomaže ljudima da ih pobjegnu.

Katoličku crkvu je sve više tresao skandal o zlostavljanju djece, a Majka Tereza bi to rješavala ovako:

 

“Poslali bi je u gradove u kojima su otkriveni skandali”, objašnjava Meri koja je sa Majkom terezom radila preko 20 godina u jednom dokumentarcu. “Ona je imala moć da promijeni narativ.”

 

“Osim toga ona je vjerovala da je dobro biti siromašan jer je Isus bio siromašan, što je bilo veoma šizofreno,” ispričala je Meri.

 

Majka Tereza je govorila kako je Isus pričao sa njom i dao joj jasne instrukcije šta treba da radi:

 

“Trebalo je da napustim manastir i pomognem siromašnima. To je bilo naređenje,” rekla je… Iako je dobila Nobelovu nagradu za sva “dobra djela” koja je radila, oni koji su blisko sarađivali sa njom bili su šokirani onim što vide.

 

Britanski doktor Džek Preger je radio sa njenom dobrotvornom organizacijom i bio je obeshrabren prizorom:

 

“Monahinje nisu pružale odgovarajuću njegu pacijentima. Igle su korišćene više puta i nisu bile sterilisane. Jednoj ženi sa opekotinama nisu dali lijekove protiv bolova. Monahinje su morale da se bičuju, da nose lance sa šiljcima jer su vjerovale da će u patnji naći iskupljenje…Imale su novac da vode pristojnu bolnicu za siromašne, ali to nisu radile…”

Parola im je bila: “Molitvom ćemo ublažiti bol, ne lijekovima…” Bol nije bio samo nusproizvod njenog rada, već njegov sastavni dio.

 

(Izvor: Stilkurir)