Nisu mu dali da uđe u Fond PIO u šortsu: Otišao sam u prvu radnju i kupio haljinu

Ako se tokom ljeta uputite u bilo koju instituciju, pravila su jasna, morate biti pristojno obučeni. Istina je da nas visoke temperature tjeraju da budemo “nepristojni” jer temperature preko 35 Celzijusovih zahtijevaju da imamo što je manje moguće garderobe na sebi.

 

Neobičan prizor viđen je juče u prostorijama Penzijsko invalidskog osiguranja u Mostaru kada je jedan građanin došao da obavi nešto.

 

S obzirom da je stigao u kratkim pantalonama radnik obezbjeđenja mu je rekao da ne može ući.

 

On je nakon toga otišao u prodavnicu preko puta i kupio haljinu.

 

“Radila sam na šalteru. Imala sam dva “slučaja”. Jedan je od djevojke uzeo dugačku suknju i sve nas zabavio. Drugog nisu pustili u urednim bermudama, pa je kupio molerima par piva da sjede u ulazu u gaćama, a on obukao radno odijelo. Prljav i pocijepan može?!”, “Pa, haljina je pristojne dužine”, “Važno je da nije iznad koljena”, samo su neki od komentara.

 

“Došao sam pred zgradu, dočekao me radnik obezbjeđenja na ulazu. Rekao mi je: ‘Gospodine, ne možete ući, niste pristojno odjeveni’, priča Mostarac za 24sata koji je zbog onoga što je zatim učinio postao pravi hit.

 

“Otišao sam u prvu radnju i kupio haljinu. Vratio sam se u zgradu i pitao ga mogu li sad ući. Pogledao me i rekao da mogu”, smije se Mostarac koji je iz drugog pokušaja ušao u zgradu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru.

 

U haljini”.