“U JEDNOJ KUĆI POPRAVLJAM TA PEĆ, NA KAUČU DETENCE, LEŽI POKRIVENO” Majstora Striku reči pokosile kao metak: Čiko, ja sam gladna

U jednoj kući popravljam TA peć, žena otišla da vodi decu kod komšija, jer im je hladno, jedna curica pokrivena na kauču leži. Čiko, ja sam gladna… Šta ću, di ću, ima hleb od juče, nije mama stigla da kupi… Vadim pare (nemam sitno). Mala se brzo obuče, dam joj 1.000 dinara, da kupi sebi nešto za jelo i meni cigare i ode… 15 minuta, evo male…. Čiko, nema kusura kaže teta, a cigare su štetne. Gledam u kesu: kupila tri hleba, tri salamice, slane grickalice i za batu i seku. J*ga ode crvena”, reči su koje se i dan-danas u Srbiji pamte, a pripadaju majstoru koji se zimus, baš posle novogodišnjih i božićnih praznika, obreo u jednoj kući u Srbiji.

Zbog reči koje je tada objavio na Tviteru (X), nema kome suza nije pošla sama.

 

Naime, majstor iz Srbije, koji se na Tviteru potpisuje kao “Strika” podelio je na svom nalogu potresnu priču iz svakodnevnog života koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

 

Kako je opisao, kada je došao da popravi peć u stanu jedne porodice, shvatio je da je reč o porodici koja vrlo skromno živi. Međutim, kada je progovorio sa detetom koje je ostalo sa njim u kući, rešio je da učini nešto zbog čega mu se i dan-danas dive pratioci širom Srbije.

I nastavlja

 

Dete jede, evo i mame.

 

– Jooj niste trebali, ovo,ono…

 

Kažem da treba kupiti grejače, oko 2.500 din.

 

– Nemam toliko sad, zatvarajte peć, kad budem imala zvaću vas.

Zvao sam neke kolege, nema niko grejače za TA peć. Odem tužan. Napolju htedoh da zapalim cigaru, ostala mi jedna, setim se otpada, odem tamo i nađem TA peći i skinem dva. Vratim se montiram i sve povežem, upalim i ok.

 

Njihova radost i sreća se ne mogu opisati.

 

Zove me baba:

 

– Nemoj da si gladan, jedi nešto.

 

A šta da jedem, ni kinte nemam i upalila se rezerva u autu. Smejao sam se ko lud. Odo na drugi poziv da radim..

 

Život je lep, samo treba znati s njim”, napisao je majstor.

 

Kurir.rs/Blic/Twitter/X