Ukoliko se preselite na ostrvo kao iz raja dobićete kuću, zemlju i novac: Nevjerovatna šema u Grčkoj, evo u čemu je caka

Vlast na ostrvu u Grčkoj daje porodicama 500 evra mjesečno da se presele na njega.

 

Lokalna vlast malog grčkog ostrva Antikitera, traži da se mlade porodice presele na ovu lokaciju kako bi pronašle posao i mjesto za život. Ova šema je započeta 2019. godine uz sponzorstvo Grčke pravoslavne crkve koja će plaćati korisnicima u periodu od tri godine da naprave potez koji mijenja život.

U gradu Antikitera živi 45 ljudi, a Los Anđeles Tajms je nedavno objavio da lokalna vlast preko svoje lokalne pravoslavne crkve nudi stanovanje, zemljište i mjesečnu naknadu od 500 evra u periodu od tri godine. Tokom 2019. godini, samo četiri porodice su bile korisnici ove šeme. Svi su sponzorisani da žive na ostrvu. Ideja je da se još više porodica preseli u Antikiteru.

 

Cilj ovog programa je da stimuliše lokalnu ekonomiju, dajući joj podsticaj i unošenje novog života na ostrvo, što se smatra načinom za postizanje ovog cilja. Nije tajna da se većina gradova širom nekoliko zemalja u Evropi veoma zainteresovala za ovu šemu plaćanja za preseljenje, koja je u većini slučajeva usmjerena na mlađu profesionalnu demografiju čiji se skup vještina smatra ključem za oživljavanje njihove posrnule lokalne ekonomije. Antikitera nije ništa drugačija.

 

U svakom funkcionalnom društvu postoje osnovne pogodnosti koje su potrebne za lakši život. U Antikiteri nekih od njih nema. Na primjer, ima samo jednu prodavnicu, ali nema benzinske pumpe ili taksi službu. Iako se gradi kompleks koji bi trebalo da sadrži nešto od gore navedenog, ovaj nivo neadekvatnosti se mora uzeti u obzir ako planirate da se preselite na ovu lokaciju.

 

Dakle, kako se može preživjeti u Antikiteri nakon preseljenja u Grčku? Za transport, trajektni sistem može da radi na vodi, koja je resurs kog na ostrvu ima u izobilju. Preostale zalihe se mogu kupiti u susjednim gradovima. Takođe i drumskim putem, jer, ostrvo ima dobru putnu mrežu.