Za mnoge neprijatno iskustvo: Evo šta znači sanjati zmije i koja je njihova simbolika

Snovi o zmijama svakako spadaju u one najneprijatnije. Među ljudima uvreženo je mišljenje da takvi snovi uvijek donose nešto loše. A šta se sve krije iza toga? Šta zmije kao simboli predstavljaju u snovima?

Sudeći prema tumačenjima, ima mnogo verzija takvih snova. Izdvajamo neke od najčešćih.

 

Ako sanjate veliku zmiju, to može biti znak da vam neko u vašoj blizini ne želi dobro. Ali i znak da olako ukazujete povjerenje drugima. Takođe, možete biti grubi prema ljudima koji žele da vam iskrenošću pomognu, ma koliko da vam se ne dopada to što imaju da kažu.

 

Ukoliko sanjate manju zmiju, to može ukazivati na to da ste previše darežlijvi pa vas mogu očekivati nepredviđeni troškovi.

 

Neki ljudi sanjaju kako uništavaju zmiju – s obzirom na to da zmija simbolizuje neprijatelja, iz ugla sanovnika, to može da govori o tome da ćete pobjediti neprijatelje, naravno rukovodite se fer sredstvima. Ovaj san može nagovjestiti i ljubavnu sreću.

San o više zmija, može predstavljati znak manjih neprijatnosti u koje vas može dovesti vaša lakovjernost. Govorite važne stvari ljudima koji to mogu iskoristiti protiv vas, glasi tumačenje.

 

Treba imati na umu da se tumačenje baziraju na sanovniku, kreiranu prema narodnom vjerovanju, a donekle i praksi. Izuzetno je važno reći da snovi imaju psihološku pozadinu, mnogi stručnjaci kažu da nam podsvijest može otkriti rješenje problema.

 

Snovi mogu biti putokaz i bitno ih je dobro analizirati – ali vodite računa da tumačenja ne upravljaju vama odnosno da ono što čujete, odredi vaše postupke. Tumačenja su tu kao i sami snovi putokaz, odluka je na vama.

 

Stručnjaci kažu i da kada smo pod stresom, sanjamo češće negativne snove.

 

Ukoliko sanjate da napadate zmiju, to može biti nagovještaj zdravstenih problema starije osobe iz vašeg okruženja. Ako pak sanjate da zmije napadaju vas, sanovnik kaže da je to znak da neprijatelji planiraju nešto loše protiv vas.

Ima razlika u tumačenju i prema tome koje boje je zmija koju sanjate. Na primjer, ako je reč o sivoj zmiji, nećete znati ko vam je prijatelj, a ko nije.

 

Sanjate li šarenu zmiju, neko vam se predstavlja kao prijatelj, a to zapravo nije. Bijela zmija može da najavi kraću bolest, a zelena da bude signal da treba da vodite više računa o higijeni svog žviotnog prostora, piše sanovnik.org.

 

San u kojem ste okruženi sa više zmija, može govoriti o tome da pretpostavljate da imate više neprijatelja nego što ih zaista imate. Ako hodate po zmijama, nemate hrabrosti da se suočite sa problemima. San da držite zmiju u rukama, može biti pokaztelj da ste prozreli dvoličnost navodnog prijatelja.