Hamas zaprijetio da će smaknuti taoce i prenositi to uživo na internetu

Pogubljenja biti emitovana “u audio i video formatu na internetu”.

HAMAS, teroristička organizacija koja je u subotu izvela nezapamćeni napad na Izrael, prilikom kojeg je ubijala i otimala civile te ih odvodila u Gazu, zaprijetio je smaknućem talaca i prenošenjem smaknuća uživo na internetu.

U audioizjavi objavljenoj sinoć glasnogovornik brigada Qassam, koje su dio vojnog krila Hamasa, govorio je o intenzivnim izraelskim zračnim udarima na civilna područja Gaze, gusto naseljene obalne enklave koja je blokirana već godinama, odnosno otkad je Hamas preuzeo vlast u njoj.

“Objavljujemo da će svaki napad na naše ljude koji su sigurni u svojim domovima, a na koji ne budemo upozoreni, nažalost, naići na pogubljenje civilnih talaca iz redova naših neprijatelja”, rekao je Obeida. Dodao je da će pogubljenja biti emitirana “u audio i video formatu na internetu”.

“Nema pregovora o sudbini talaca sve dok se sukobi ne okončaju”

Obeida je rekao da je njegova poruka “upozorenje” nakon što je Izrael objavio da kreće u “totalnu opsadu” Gaze te je silovito iz zraka napao Gazu kao odgovor na Hamasov subotnji napad na civile u Izraelu.

Treba napomenuti i da je danas Ismail Haniyeh, čelnik političkog krila Hamasa, rekao da Hamas neće pregovarati s Izraelom o taocima sve dok se sukobi ne okončaju.

“Obavijestili smo sve uključene strane koje su nas kontaktirale u vezi neprijateljskih zatvorenika da se o njihovoj sudbini neće raspravljati sve do kraja bitke, a tada će se o njihovom oslobađanju moći raspravljati samo uz plaćanje cijene koja će biti prihvatljiva pokretu otpora”, rekao je Haniyeh.

Podsjetimo, Hamas je u subotu tijekom napada na jug Izraela oteo između 100 i 150 civila, među kojima je velik broj žena.