HRVATI SE ODREKLI SINA PREKO NOVINA: Sve bi mu OPROSTILI osim 1 STVARI, ovo ćete pročitati DVA PUTA, ZAR JE MOGUĆE

Tvrdili su tada da već četiri godine sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli da izbjegavaju kontakte s njima, odlučili su da staru narodnu poštapalicu “odreći ću te se preko novina” pretvore u djelo.

– Javno se odričemo našeg sina, on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinićemo sve da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin” – istakli su Krunoslava i Franjo Šimpović.

– Još dok je bio student umio je da nas vrijeđa, pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo kada je potreban novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo i postajao je sve gori i gori – ispričala je tada Krunoslava Šimpović.

– Svaki poziv u posljednje četiri godine završavao je teškim sinovljevim uvredama, a kada bismo došli kod njega u goste, zajedno sa snajom činio je sve što je mogao samo da ne vidimo unuke – dodala je ona.

– Unuci nas obožavaju jer smo ih svuda vodili i uživali su u druženju sa nama. Sin i snaja su čak izmislili da mi živimo u Americi, pa su i na taj način pokušali da nas odvoje od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije pozvao, a dosta često se nije javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala da plačem po cijeli dan – požalila se Krunoslava Šimpović prije nekoliko godina.

– Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreknemo i sina i snahe – zaključila je tada Krunoslava.

Sin nije želio previše da komentariše istup svojih roditelja.

– Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan za navode mojih roditelja je suvišan – kratko je rekao.

Da li je na kraju došlo do pomirenja, nismo uspjeli da saznamo…