Ako se muškarac ne oženi do 30. godine, nikada neće. Evo i zašto!!!

MODERAN NAČIN ŽIVOTA I LJUBAV PREMA SAMOĆI SAMO SU DVA RAZLOGA ZAŠTO SE MUŠKARCI SVE RJEĐE ODLUČUJU NA OSNIVANJE OBITELJI.

Prije samo nekoliko desetljeća bilo je normalno da se muškarci i žene vjenčaju s 25 godina. Danas to više nije slučaj: vrlo se malo ljudi odlučuje na brak u 20-ima. Mnogi su još uvijek samci, čak i ako imaju 30 i više godina. A ovo su razlozi zašto.

 

Još se pravi muškarac nije probudio.

Jedan od razloga zašto se muškarci danas ne odlučuju na brak je taj što ih štite roditelji i u njima se još uvijek nije probudio PRAVI muškarac, spreman na obitelj i obaveze. Još uvijek se osjećaju premladima da bi ušli u bračni život i navukli “okove”.

 

Negativna iskustva

Čak i ako muškarac nije bio oženjen, moguće je da je imao negativna iskustva u višegodišnjoj vezi koja je nesretno završila. Zbog toga se muškarac boji da će mu brak postati teret, pa ga ne bira.

Toksični učinak na majku

Roditelji, najčešće majka, mogu biti uzrok neuspjeha u osobnom životu čovjeka. Mama može odbiti djevojke koje dovodi kući ili ga upozoriti da određena djevojka nije za njega. “Nijedna nije dovoljno dobra za mog sina”, česta je fraza. Na kraju posesivna majka otjera djevojke, a malo je onih koji će biti spremni zaratiti sa svekrvom.

Iskrena ljubav prema samoći

Ljubav prema samoći nije mit, ona stvarno postoji. Neki muškarci vole samački život – slobodu da rade što god žele, kad god žele, a da ih nitko ne sprječava. To je tipično za ljude između 45 i 50 godina koji su razvili određene navike i ne mogu prihvatiti da ih itko može promijeniti ili urediti njihov život. Zbog toga su zadovoljni sami sobom i nemaju potrebu za bračnim životom.

 

Teško mu je pronaći pravu ženu.

Taj problem imaju muškarci koji žele obitelj, ali je ne znaju ili ne znaju stvoriti. Neki ne znaju kako pristupiti ženi, kako je osvojiti, kako se predstaviti… Takvi muškarci rijetko ulaze u ljubavne odnose, a ako i ulaze, takva je veza uglavnom kratkog vijeka.

 

Poslije 30. fešta liči na intervju.

Možda zvuči smiješno, ali je istinito. Do tridesete i muškarci i žene znaju što žele od svog partnera. Zabava je tako više poput razgovora za posao. Vagamo što se može dobiti, a što izgubiti… Stoga je teško pronaći nekoga s kim bismo gradili partnerski odnos i stvarali normalan zajednički život.