Pokojnica je mužu ostavila PORUKU NA SPOMENIKU, a tri godine kasnije STIGAO JE I ODGOVOR: NEVJERICA

Ako je ovo istina, bolja je i od Edgara Alana Poa”, komentarišu ljudi koji ne mogu da se načude spomeniku koji obilazi društvene mreže.

Ostavila sam svog supruga nakon 55 godina lijepog i složnog života i otišla sam u crnu zemlju, ali doći će on meni da zajedno istrunemo. Kako smo se 55 godina na površini zemlje voljeli i ljubili, tako ćemo jedan kraj drugog da istrunemo – kaže supruga.

 

Njen suprug nije joj ostao dužan i sudeći po slici, tri godine kasnije zaista joj se i pridružio, a na njegovom spomeniku stoji ova poruka:

Evo, dobra ženo, doći ću ja tebi nakon 55 godina slatkog života da legnem kraj tebe i tvog srca, pa da zajedno istrunemo. Kako smo se 55 godina na površini zemlje voljeli i ljubili, tako ćemo jedan kraj drugoga da istrunemo. Milijarde godina će proći, ali nas dvoje više nikada na površinu zemlje nećemo doći – glasi odgovor, a mnogi se nadaju da je ovako mračna poruka djelo fotošopa, a ne romantične prijetnje supružnika.

Ipak, neko u ovome nazire romantiku, pa ima i onih koji kažu da je “dosta slatko, kad se bolje razmisli” pa je, istinito ili ne, dalo parovima ideje za slične razmjene.