Tko bi rekao: Ovi će vas podaci o seksu zaista iznenaditi!

Spolni odnos ima mnoge dobrobiti. Može vam pomoći da se osjećate sretnijima, budete zdraviji i živite dulje

 

Uvriježeno je mišljenje da su muškarci ti koji više uživaju u seksu, no stručnjakinja za seks Tracey Cox otkrila je je li to zaista istina. Potvrđuje da muškarci zaista češće misle na seks. Oni mlađi od 60 godina, barem jednom dnevno. Na seks jednom na dan pomislili tek četvrtina žena, piše WebMD.

Smatra se kako, naime, postoji biološki razlog što je želja muškaraca za seksom veća: oni su ‘obvezni’ prenijeti svoj genetski materijal. Žene pak programirane da traže emocionalnu vezu kao jednako kao i seksualnu jer trebaju partnera koji će ostati uz njih i brinuti se za potomstvo.

Muškarci se lakše uzbuđuju i maštovitiji su kada je riječ o seksualnim maštarijama. Također, više iniciraju odnose u svim fazama veze u odnosu na žene, pokazali su rezultati istraživanja Sveučilišta u Floridi.

 

Većina muškaraca doživjet će orgazam ubrzo nakon penetracije, dok je ženama potrebno 10 do 20 minuta da bi postigle orgazam. oko 75 posto muškaraca baš uvijek doživi orgazam, dok isto vrijedi za samo 26 posto žena. Ipak, žene mogu doživjeti višestruke orgazme, stoga više uživaju u seksu. Također, nakon jednog orgazma spremne su na još jedan, dok muškarcima treba duže vremena za novi pokušaj.

 

Osim toga, zanimljivo je da i muškarci glume orgazme, iako to čine rjeđe od žena. A razlozi su isti kao i ženski: ako su umorni, zabrinuti zbog posla, ili trenutno nezainteresirani, odglumit će da svršavaju radije nego da povrijede njezine osjećaje objašnjavajući zašto mu te večeri ‘ne ide’.

Kažu da žene puno osobnije dožive kada muškarac ne svrši, nego kad se dogodi obrnuto. Žene često glume jer orgazam i čista penetracija obično ne idu jedno s drugim i jer ne želimo povrijediti njegove osjećaje. Žene glume i kada im je dosta lošeg seksa. Naime, to pokazuju poražavajući rezultati istraživanja časopisa Sexuality and Relationship Therapy objavljenog prošle godine.