U ZUBIMA MU SE ZAGLAVILA KOKICA, A ONDA JE KRENULA DRAMA: Celo TELO je počelo da mu OTKAZUJE…

Ne vidim drugi način na koji je bakterija mogla da mi uđe u krvotok

Adam Martin (41) iz Engleske umalo je umro od trovanja krvi koju je izazvala kokica koja mu se zaglavila između zuba.

 

Nesrećni čovek je zbog kokice završio u bolnici i imao operaciju na otvorenom srcu. Naime, Adam se javio zubaru nakon što je osetio da su mu desni upaljene, međutim na kraju mu je dijagnostifikovan endokarditis – infekcija koja nastaje kada bakterija uđe u krvotok.

Nažalost, prvi doktor nije odmah uspostavio dobru dijagnozu, već ga je poslao kući.

 

– Ipak, ja sam sve vreme osećao da nešto ozbiljno nije kako treba. Spavao sam mnogo i loše sam se osećao. Imao sam bolove u nogama, i jednostavno se nisam osećao dobro. Ubrzo su me hospitalizovali – rekao je Adam koji je preživeo pravu dramu početkom ove godine.

Nakon analiza, Adam je hitno završio na operacionom stolu. Operacija je trajala satima, a na sreću, Britanac se sada oporavlja. Ipak, na jednu stvar se zakleo – da više nikad neće jesti kokice.

 

– Ne vidim drugi način na koji je bakterija mogla da mi uđe u krvotok, osim tako. Više nikad neću jesti kokice, to je sigurno – rekao je Adam Martin.

Lekari veruju da je Martin bakteriju uneo kroz usta, dok je pokušavao da iščačka parče kokice iz izranavljenih desni uz pomoć raznih predmeta, ali bez uspeha.

 

Kako je rekao lekarima, kokicu je pokušao da iščačka uz pomoć poklopca za hemijsku olovku, parče žice, ali i ekser.