Neobična pojava na kineskoj farmi ovaca, nitko ne može objasniti zašto ovo rade već 12 dana(VIDEO)

Vlasnica ovaca, gospođa Miao, ostala je zapanjena ponašanjem svog stada

Neobična videosnimka iz Mongolije proširila se svijetom. Na njoj se vidi stado ovaca koje, prema navodima vlasnice, već 12 dana bez prestanka hodaju u krug.

Ovce šetaju u smjeru kazaljke na satu unutar svog obora u sjevernoj Kini, a snimku su zabilježile nadzorne kamere početkom studenog. Zbunjujući spektakl ostavio je ljude šokiranima i zbunjenima dok pokušavaju shvatiti ponašanje životinja na viralnoj snimci, piše Daily Mail.

Vlasnica ovaca, gospođa Miao, ostala je zapanjena ponašanjem svog stada. Rekla je da je sve počelo sa samo nekoliko ovaca prije nego što su se pridružili ostali članovi stada. Na snimci se mogu vidjeti brojne ovce koje slijede jedna drugu u krug. Druge ovce stoje u sredini kruga, a neke su se ipak odlučile pridružiti koreografiji. Dio ih je ostao u samom središtu kruga i to potpuno mirno.

https://www.youtube.com/watch?v=q1jczelQoXE

Tajanstveni videi snimljeni su u gradu Baotou u Unutrašnjoj Mongoliji 4. studenog. Na farmi se nalaze 34 tora za ovce, ali samo su se ovce u toru broj 13 kretale u neobičnim krugovima. Nepoznato je što je navelo ovce da se ovako ponašaju. Postoji bolest koja uzrokuje da neke životinje izgledaju dezorijentirano i počnu kružiti. Listerioza može upaliti jednu stranu mozga i uzrokovati čudno ponašanje ovaca, no ništa nije potvrđeno.

 

Ovce u istočnom Sussexu izazvale su sličnu pomutnju prošle godine kada su uočene kako stoje u koncentričnim krugovima. Međutim, taj je put vrsta hranilice za stoku privukla ovce nakon što je podijelila hranu u krug. Znanstvenici su dugo proučavali zašto se neke druge životinje poput morskih pasa i kornjača kreću u kružnim obrascima. Međutim, još nisu došli do zaključka o razlogu.