Ratovi, suše i glad: Nostradamusova proročanstva za 2024. baš bude jezu, najavljuju i smrt jednog važnog vladara

Poznati francuski filozof i prorok ostavio je za sobom niz proročanstava koja su izazvala znatiželju i tjeskobu kroz stoljeća

Nostradamus, poznati francuski filozof i prorok, ostavio je za sobom niz proročanstava koja su izazivala znatiželju i tjeskobu kroz stoljeća. Njegova knjiga ‘Les Prophéties’, objavljena prije više od 450 godina, sadrži mnoga predviđanja koja su postala stvarnost, prenosi Daily Star.

 

Predvidio COVID-19

Mnogi ljudi vjeruju da je Nostradamus točno predvidio uspon Adolfa Hitlera, atentat na predsjednika Johna F. Kennedyja, početak pandemije COVID-19 i krizu troškova života koja je pogodila 2022. godinu. Njegovi štovatelji sada gledaju prema njegovim predviđanjima za 2024. godinu.

 

 

Evo pregleda nekih događaja koje Nostradamus predviđa za naredne mjesece.

 

Jedno od Nostradamusovih proročanstava govori o turbulentnoj budućnosti za kralja Charlesa. U Proročanstvima piše da će kralj biti protjeran silom. Zamijenit će ga onaj koji neće nositi oznaku kralja.

 

 

Iako se u tim spisima ne spominje konkretni kralj, neki su zaključili da bi se moglo raditi o trenutnom vođi britanske monarhije.

Prema riječima analitičara Maria Readinga, autora knjige ‘The Nostradamus Prophecies’, kralj bi mogao odustati od prijestolja zbog čestih napada na njega i njegovu drugu suprugu, kraljicu Camillu.

Nostradamus je već predvidio smrt kraljice Elizabete II. 2022. godine, što je dodatno potaknulo vjerovanje u njegova proročanstva vezana za kraljevsku obitelj.

Također, francuski filozof predviđa eskalaciju međunarodnih sukoba u 2024. godini.

 

Napisao je, “Crveni će protivnik problijedjeti od straha i time uplašiti veliki ocean”. Obožavatelji pretpostavljaju da bi ‘crveni neprijatelj’ mogao predstavljati komunističku Kinu, dok izraz ‘veliki ocean’ sugerira da bi se borbe mogle odvijati na moru, možda u Indijskom oceanu.

Sigurnosni stručnjaci već neko vrijeme prate Kinu, a ta istočna azijska zemlja čak se priprema na svemirski rat protiv Sjedinjenih Američkih Država, prema izvješćima Telegrapha.

Upozorio na glad i poplave

S obzirom na sve očitije klimatske promjene, Nostradamus također upozorava na daljnje izazove u 2024. godini.

 

Predviđa da će suha zemlja postati još sušnija, a doći će i do velikih poplava. Također, proročanstvo ukazuje na mogućnost iznimne gladi kroz zarazne valove, što bi moglo sugerirati mogućnost cunamija, koji bi mogao prijetiti uništavanju usjeva i potencijalnoj krizi.

Najavljujući još jedno proročanstvo, Nostradamus predviđa smrt Pape Franje u 2024. godini. Vođa Katoličke Crkve napunit će 88 godina sljedećeg prosinca, a Nostradamus sugerira da bi sljedeća godina mogla biti njegova posljednja.

 

 

“Kroz smrt vrlo starog pontifa, bit će izabran Rimljanin dobre dobi.”

S obzirom na Nostradamusovu slavu i povijest preciznih predviđanja, mnogi su znatiželjni i zabrinuti zbog onoga što bi 2024. godina mogla donijeti. Bez obzira na to vjerujemo li u proročanstva ili ne, ostaje činjenica da Nostradamusove riječi izazivaju duboku fascinaciju i šire razmišljanje o budućnosti svijeta.