Neka vam cijela kuća zablista i miriše: Dodajte 1 sastojak u vodu za čišćenje i nećete vidjeti prašinu do 10 dana(VIDEO)

Vjerojatno ste čuli za glicerin i njegovu primjenu u medicini, kozmetologiji, prehrambenoj industriji i poljoprivredi, no učinkovit je i vrlo koristan i u održavanju kućanstva. Ako ga koristite na pravi način, vaš dom će duže ostati čišći.

 

Evo pet načina na koje možete koristiti glicerin u svom kućanstvu:

 

1. Blistavo čisti podovi

 

Kako biste brzo i učinkovito očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode.

2. Dugoročno se riješite prašine

 

Da biste to učinili, dodajte malo glicerina u posudu s vodom. Tom vodom namočite krpu i prebrišite površine. Prašinu nećete vidjeti barem nekoliko dana. Ova metoda čišćenja koristi se u muzejima.

3. Uklanja mrlje s odjeće

 

Na mrlju stavite nekoliko kapi glicerina i sve isperite vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili mrlju od čaja, kave ili čokolade, samo napravite mješavinu glicerina i soli, nanesite na mrlju i nakon pola sata operite mrlju.

4. Pravilno održava kožni namještaj

 

Ako ste ogrebali kožni namještaj, samo ga prebrišite pamučnom krpom umočenom u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

Video pogledajte ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=a-jdfxC5Q20

5. Prozori

 

Pomiješajte glicerin i etilni alkohol u omjeru 1:10 i tom mješavinom obrišite prozore. Dugo vremena ni prašina ni prljavština neće naštetiti čistoći vaših prozora, piše Kurir.