Nostradamusova predviđanja za 2024. zastrašujuća su: Najavio je katastrofalne pojave

Nostradamus, francuski astrolog iz 16. stoljeća, poznat je kao “prorok propasti”, a njegova se predviđanja, ne baš sjajna, odnose i na 2024. godinu.

Prema njegovom tekstu “Proročanstva” od 1555. godina 2024. donosi nastavak globalnih sukoba, uključujući ratove, kraljevska previranja i humanitarnu katastrofu, piše “New York Post” (Nypost).

 

Njegova vizija budućnosti izložena je u 942 katrena, i dok su njegovi spisi pomalo opskurni, pripisuje mu se predviđanje uspona Adolfa Hitlera, atentat na Johna F. Kennedyja, napad 11. rujna i pandemija koronavirusa.

 

Kakva su njegova predviđanja za 2024.?

 

Princ Harry postaje kralj

Jedan od odlomaka u njegovom podužem tekstu kaže da će “kralj otoka” biti “silom otjeran”. Neki misle da je Nostradamus aludirao na kralja Charlesa III. Drugi odlomak navodno kaže da će Charles “ubrzo nakon (katastrofalnog rata) biti pomazan novi kralj / koji će umiriti zemlju na dugo vrijeme”, pisci “IFL Science” (IFLScience).

 

Britanski pisac i komentator Nostradamusa Mario Reading, koji je ranije rekao da je Nostradamus možda predvidio smrt kraljice Elizabete II., analizirao je da će kralj Charles III abdicirati zbog “stalnih napada i na sebe i na svoju drugu ženu” i da će ga zamijeniti Harry umjesto Williama . jer on – “rezervni” nasljednik – nema “nikakva znaka kralja”, objavio je “Daily Mail” (Daily Mail).

 

Kina u turbulentnim vremenima

Nostradamus je predvidio “borbu i pomorsku bitku” i rekao da će “crveni protivnik problijediti od straha, užasavajući veliki ocean.” Neki misle da se “crveni protivnik” može odnositi na Kinu i njenu crvenu zastavu. Kažu da bi se “pomorska bitka” mogla odnositi na napetosti Kine s otokom Tajvanom. Peking, glavni grad Kine, ima najveću mornaricu na svijetu.

 

Klimatska katastrofa

Klimatska kriza postala je očitija posljednjih godina s porastom šumskih požara i rekordno visokim temperaturama. Nostradamus predviđa da će biti još gore.

 

“Suha će zemlja postati još suša, a kad to vidite bit će velike poplave”, napisao je.

 

Također je predvidio ekstremne vremenske prilike i glad u svijetu.

 

“Jako velika glad zbog štetnog vala”, rekao je.

 

Novi papa

Papa Franjo bi uskoro mogao dobiti zamjenu, predviđaju astrolozi.

 

“Smrću vrlo starog pape, bit će izabran Rimljanin dobre dobi”, napisao je.

 

Papa Franjo, koji je nekoliko dana prije svog 87. rođendana, ima zdravstveni problemi.