RODIŠ DECU, SAMA IH ŠKOLUJEŠ, KUPIŠ IM KUĆE, A KAD SE RAZBOLIŠ POŠALJU TE U DOM: Ona nije zaslužila takvu starost

Rodiš decu, mlada ostaješ udovica, sama ih školuješ, kupiš im kuće kad odrastu, one te posle nedelju dana bolesti strpaju u dom

Neki ljudi moraju da stave svoje roditelje u domove za stara lica, budu prinuđeni na tako nešto, ali se sigurno doveka pitaju da li su učinili veliki greh. Neki misle da je to ok, a drugi ne. Jedna poruka o tome je izazvala mnogo diskusije na društvenim mrežama.

 

– Rodiš decu, mlada ostaješ udovica, sama ih školuješ, kupiš im kuće kad odrastu, one te posle nedelju dana bolesti strpaju u dom. Velike vernice su, jedna monahinja, a druga inventar u crkvi. To je sudbina jedne žene. Ta žena je moja rođena tetka – glasi tvit jednog korisnika koje je mnoge rastužio.

Njegova objava imala je veliki broj komentara, a mišljenja o ostavljaju roditelja u staračkim domovima su podeljena.

Sama ću otići u dom, čovek na vreme treba da obezbedi starost a ne samo decu i da im padne na leđa. Deca treba da idu svojim životom i da se poštuju sa roditeljima – glasi jedan komentar.

 

Sa druge strane ima i onih koji navode da ne treba da osuđujemo ćerke koje su to učinile, jer nije izneta pozadina priče.

Joj kako je ovo diskutabilna tema… Teško je, ne znamo celu situaciju da možemo komentarisati. Ali recimo moji baba i deda kada su pali u krevet, nije mi bilo teško da skuvam ili nešto da uradim za njih, ali kad sam pomislila na kupanje i presvlačenje pelena kunem se da za to nisam bila sprema – navela je jedna korisnica.

Čovek koji je podelio ovaj tvit kaže da je jako ogorčen zbog svega.

 

– Moj brat i ja negujemo našu majku, iako imam i dete sa posebnim potrebama. Ni u ludilu ne bih dao u dom – dodao je on.

 

– Kao neko ko je radio kao negovatelj nikada roditelje ne bih dala u dom. Bez obrzira što bi imala svu moguću negu, da vi znate koliko oni pate – navodi se u jednom od komenatara.