Penzionerka (88) svu imovinu prodala i preselila se na luksuzni kruzer: 12 godina neprekidno putuje i uživa u životu! (VIDEO)

Penzionerski život može biti uzbudljiv i neverovatan! To nam barem poručuje Večester Li, žena koja je pre 12 godina prodala svu svoju imovinu, i u 76. godini zakupila kabinu u najluksuznijem kruzeru i od tada putuje svetom…

Čak je tokom ovih godina objavila i autobiografsku knjigu o svom neverovatnom iskustvom.

Večester Li, ili kako su je svetski mediji prozvali “Mama Li” izgubila je muža 1997. godine od raka, a kada je ostala sama, odlučila je da ispuni obećanje dato mužu na samrtnoj postelji: “Ništa je neće sprečiti da krstari po svetu!”

 *foto: Printscreen/youtube/ CBS This Morning

Li je to i učinila. Prodala je svu imovinu i odlučila da se preseli na luksuzni kruzer, putujući bez prekida, obišavši stotinu različitih zemalja sveta.

Međutim, Mama Li nije sama na tom putovanju. Nju prati veliki broj osoblja ovog kruzera koji brine o njoj danonoćno. Cena ovog neverovatnog paketa (putovanje + kabina + nega osoblja) iznosi neverovatnih 160.000 dolara godišnje!

Uprkos tome, Li kaže da priča o novcu nije bitna, s obzirom kakav kvalitet života ona ima.Sada Mama Li je postala maskota ovog kruzera. Ona dočekuje svakog novog putnika na luksuznom kruzeru, svako veče pleše sa njima a sve u spomen na svog preminulog supruga sa kojim je krstarila čak 89 puta, pre nego ih je smrt razdvojila.

 *foto: Printscreen/youtube/ CBS This Morning

Troškovi života su sukupi, ali vredi svaki dinar potrošen na osećaj da živite punim plućima. A upravo je to Li napisala u svojoj knjizi koja je postala bestseler:

“Možda sam beskućnica, ali treba da vidite moju jahtu!”

Za vreme pisanja ovog teksta, poznato je da na istom kruzeru žive još tri žene, penzionerke, koje dane provode isto kao Li.

Mama Li se sa svojom porodicom čuje preko Fejsbuka, a do sada je prešla Panamski kanal 50 puta, bila na preko 200 krstarenja i videla je ona mesta za koje većina ljudi nikad nije ni čula da postoje.