DOMAĆICE, OVAJ TRIK ZA UKLANJANJE NEPRIJATNOG MIRISA SA RIBE MORATE DA ZNATE: Nestat će kao da ga nikad nije ni bilo

Riba je višestruko korisna za organizam. Ona sadrži masne kiseline omega 3 koje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i odlična su prevencija za bolesti srca i krvnih sudova.

Osim toga, riblje meso je bogato vitaminima i mineralima, te bi trebalo što češće da se nađe u vašem tanjiru.

Iako ukusna, jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i cijelim domom. Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unaprijed znati rješenje.

Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuhate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.

Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe – jednostavno ih istrljajte i operite sapunom. Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osvježivač prostorije.

Skuhajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvježavanje vazduha u prostorijama. Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vrijeme da stoji na jednom mjestu. Neprijatni mirisi nestat će za tili čas