PRIČA O SRPKINJA KOJA JE UDATA ZA ŠEIKA: “MOJ SULTAN IMA 147 ŽENA”

Životna priča Jelene Bin Drai zvuči poput neke moderne bajke. Udata je za prebogatog arapskog biznismena, uspješno vodi šest kompanija, a uz to brine za njihovo četvero djece.

‘Da budem iskrena, da sam bacila kamen na svakog psa koji je lajao za mnom, ne bih daleko stigla. Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena te ga za vrijeme ove pandemije ne moram trpjeti i gledati svaki dan’, rekla je između ostalog.

Njeni počeci nisu bili ni približno tako glamurozni. Rođena je kao Jelena Jakovljević u mjestu Žabalj nedaleko od Novog Sada, a poznata je postala kad je 1998. proglašena za Miss Jugoslavije, Miss fotogeničnosti i Miss interneta, te je tom prilikom ušla u povijest osvojivši tri od pet titula na jednom izboru ljepote, piše Story.

Jednom je prilikom na Instagramu ispričala da je u to vrijeme njena porodica bila vrlo siromašna te da je u publici bio samo njen otac jer si nisu mogli priuštiti da plate ulaznicu za majku i brata.

Septembra 1998., sjećam se kao da je bilo jučer. Samo moj otac je bio tamo kad sam bila na pozornici. Moja mama i brat morali su ostati u predvorju hotela, ispred vrata dvorane. U tom smo trenutku na računu imali samo 100 njemačkih maraka što je bilo dovoljno za samo jednu ulaznicu”, piše Jelena.

Bila sam odlučna pobijediti, ali kad su me proglasili za Miss interneta i Miss fotogeničnosti, mislila sam da je to to, izgubila sam svaku nadu, nije mi palo na pamet da bih mogla biti prva misica u povijesti naše zemlje koja će osvojiti tu tri titule na jednom natjecanju. Nisam tad plakala jer sam to uspjela postići, plakala sam jer sam s pozornice vidjela mamu i brata kako se pokušavaju naviriti kroz vrata dvorane ne bi li vidjeli barem moju krunidbu. To mi je slomilo srce”, otkrila je.

Nakon toga sarađivala je s brojnim agencijama, a također je puno putovala i neko vrijeme živjela u Italiji. U Dubai je otišla 2001. godine kao jedna od prvih supermodela iz regije.

Tamo je upoznala bogatog biznismena Saeeda Bin Draija za kojeg se 2008. i udala, no u jednom je intervjuu otkrila da na početku on na nju nije obraćao pažnju.

“Pri prvom susretu uopće nije obraćao pažnju na mene. Tad sam imala samo četrdeset osam kilograma i, samim tim, djelovala ispijeno. Njemu se kao i svakom Arapu sviđaju ‘rasne’ žene, sa izraženim oblinama. Zaintrigirala sam ga tek kad smo počeli komunicirati’, ispričala je za srpske medije.

Da Jeleni nije padalo na pamet biti samo lijepo lice koje stoji uz bogatog supruga dokazala je i poslovnim uspjesima. Ispričala je da je ključ njenog uspjeha u odličnoj organizaciji profesionalnog i obiteljskog života.

Otkako se udala za šeika, Jelena se nerijetko susreće sa zločestim komentarima na internetu, a u jednom je intervjuu odgovorila na njih sarkastično nazivajući sebe ‘povampirenom Hurem’.

“Da budem iskrena, da sam bacila kamen na svakog psa koji je lajao za mnom, ne bih daleko stigla. Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena te ga za vrijeme ove pandemije ne moram trpjeti i gledati svaki dan”, rekla je između ostalog.