Bivši američki major tvrdi: “Vanzemaljac je ubijen prije 42 godine kod vojne baze, ovako je to izgledalo”

Jedan vanzemaljac ubijen je u blizini američke vojne baze 1978. godine, tvrdi bivši major američkog vazduhoplovstva Džordž Filer.

 

Izvještaj penzionisanog vojnog oficira o navodnom incidentu detaljno je opisan u knjizi „Čudan zanat: Istinita priča o životu sa NLO-ima obavještajnog oficira ratnog vazduhoplovstva“.

 

Prošlog mjeseca Pentagon je pokrenuo radnu grupu za otkrivanje i analizu slučajeva neidentifikovanih letećih objekata i vazdušnih pojava. Ministar odbrane Mark Esper sastao se sa svojim japanskim kolegom Tarom Konom i njih dvojica su navodno razgovarali istrazi NLO-a kao novom području saradnje dvaju zemalja, piše “Sputnik“.

Knjigu sa svjedočenjem majora o svom iskustvu sa NLO-ima napisao je nagrađivani istraživački izvještač Džon L. Gera. Gera je intervjuisao Filera, pri čemu je on govorio o susretima američkog vazduhoplovstva sa NLO-ima tokom četiri godine.

Filer je rekao da se 18. januara 1978. spremao za obavještajni sastanak sa nadređenim oficirima kada je video starijeg vodnika koji je bio blijed, uznemiren i „razrogačenih očiju“.

 

„Na Fort Diku je upucan vanzemaljac“, rekao je viši glavni narednik Fileru. „Da li je to bio vanzemaljac iz druge države?“, pitao je Filer.

 

„Ne, bio je iz svemira, svemirski vanzemaljac“, odgovorio je glavni narednik.

 

Tada je policajac Fileru rekao da su NLO-i nakon pucanja u svemirskog gosta počeli da „zuje kao ludi“.

 

Prema Fileru, u vanzemaljca je pucao policajac koji je uočio „mršavo i sivo-smeđe stvorenje“ u blizini njegovog automobila. Policajac je rekao vanzemaljcu da se zaustavi i pucao u njega nakon što je biće ignorisalo zahtjev. Kada je policajac kontaktirao vazduhoplovnu bazu Mekgvajer, na lice mjesta stigao je specijalni tim za čišćenje koji je tijelo vanzemaljca odnio u vazduhoplovnu bazu Rajt Paterson u Ohaju.

 

Filer tvrdi da je podneo zahtjev da razgovara sa svjedocima i da vidi fotografije incidenta kako bi sačinio obavještajni izvještaj, ali mu je uskraćen pristup. Bivši major vazduhoplovstva član je nevladine organizacije koja se sastoji od bivših vojnih stručnjaka i astronauta, a koja je pozvala američke vlasti da objave sve poznate informacije o susretima sa NLO-ima.

U aprilu je Pentagon objavio tri video-snimka koji prikazuju američke pilote kako jure za onim što je Ministarstvo odbrane opisalo kao „neobjašnjive vazdušne pojave“.