Krenula na časove vožnje sa 17 godina: Sad ima 47, još NIJE DOBILA vozačku dozvolu, a razlog je urnebesan

Ne može da objasni taj strah, niti da ga se riješi.

Izabel Stedman (47) iz bedfordšira krenula je na časove vožnje kada je imala 17 godina i uvijek je patila od neobjašnjive fobije za volanom, uprkos tome što nikad nije imala saobraćajnu nezgodu, niti bilo kakvo loše iskustvo.

 

Nakon 30 godina učenja, pokušaja i 1.000 lekcija koje je prošla o vožnji, Izabel nije uspjela da položi vozački ispit.

 

Kad god treba da sjedne za volan, dobije napad panike, strah, brizne u plač, a ponekad mama čak izgubi i svijest kada ugleda volan.

 

Ne može da obajsni svoju fobiju, a najveći strah dobije kada se približi kružnom toku ili raskrsnicama. Imala je sedam instruktora vožnje, pokušala je čak i hipnozom da ubije taj strah, ali ništa nije pomoglo, piše Mirror.

 

– Učila sam 30 godina, ali i dalje kad uđem u auto osjetim takav strah, kao da nikad nisam vidjela volan. Nije mi jasno, ali toliko se uznemirim, kao da mi se prekine mozak i izgubim svijest na nekoliko sekundi. Jednom je čak i instruktor morao da se uhvati za volan kada smo umalo napravili nesreću, a ja nisam bila svjesna toga – navela je Izabel, koja očajnički želi da položi vožnju, ali joj strahovi ipak ne dozvoljavaju.

 

– Možda sam u prošlom životu poginula u saobraćajnoj nesreći. Ne vidim drugi razlog da objasnim zašto imam ovoliki strah – navela je Izabel, inače radnica u supermarketu.

Srećom, ovaj problem nije nasljedan. Njena djeca Dominik (22) i Stela (17) sada idu na časove vožnje bez problema, dok njihova majka strahuje da nikada neće dobiti vozačku dozvolu, piše “Objektiv“.