Galeb ukrao vrećicu marihuane pred policajcima i spasio čovjeka od uhićenja

JEDAN galeb spasio je jednog Šveđanina od uhićenja tako što mu je ukrao vrećicu marihuane i odletio s njom, prenosi The Leaf Desk.

 

Policajci u civilu patrolirali su Göteborg Cultural Festivalom te uočili ženu s jointom. Dok su prilazili ženi, spazio ih je muškarac u njenom društvu te bacio vrećicu u kojoj se navodno nalazila marihuana, što su policajci brzo uočili. To je njihovu pozornost sa žene usmjerilo na muškarca te su se zaputili prema njemu i krenuli pokupiti sumnjivu vrećicu, no u tom trenutku je, piše The Leaf Desk, naletio galeb, kljunom zgrabio vrećicu i odletio.

 

Glasnogovornik policije Göteborga Stefan Gustafsson je izjavio da su policajci bili izuzetno iskusni te da su procijenili da je u vrećici bilo oko 10 g kanabisa. No, kako nije bilo dokaza, nije došlo ni do uhićenja, a galeb je tako spasio muškarca koji je uspio pobjeći dok su policajci šokirano gledali kako galeb leti s vrećicom trave.

 

No, žena s jointom s početka priče nije bila iste sreće – nju su uhitili.

 

Inače, Švedska ima jedan od strožih zakona što se tiče posjedovanja droge, uhvate li vas s jointom možete dobiti veliku novčanu kaznu ili do čak šest mjeseci zatvora.