Je li bio prijetnja? Kanađani oborili NLO u svom zračnom prostoru: Odmah se oglasio i premijer

Ovaj čudni leteći objekt samo je jedan od mnogih koje istražuje Ministarstvo obrane SAD-a.

Američki borbeni zrakoplov F-22 oborio je neidentificirani leteći objekt (NLO) veličine automobila iznad Yukona u Kanadi, objavio je u subotu (11. veljače) kanadski premijer Justin Trudeau. Borbeni zrakoplov Sjevernoameričkog zapovjedništva zračne svemirske obrane (NORAD), kojim upravljaju i SAD i Kanada, oborio je čudan objekt po nalogu Kanade, rekao je Trudeau. “Naredio sam obaranje neidentificiranog objekta koji je narušio kanadski zračni prostor”, napisao je Trudeau na Twitteru.

 

Kanada je sada u procesu izvlačenja olupine kako bi se utvrdilo njezino podrijetlo i priroda. Ovo je drugi put u nekoliko dana da je neobičan objekt oboren nakon što je ušao u američki zračni prostor. Još jedan objekt otkriven je kako ulazi u američki zračni prostor oko 21 sat u četvrtak, a američka vlada je nakon toga poslala nadzorni zrakoplov da ga prati. Objekt je letio između 32 i 64 km/h na visini koju koriste civilni zrakoplovi. Prešao je kopno preko Aljaske prije nego što je krenuo prema moru.

 

Nema prijetnje

 

Letio je prema Sjevernom polu kada je oboren iznad Arktičkog oceana u blizini obale Kanade, rekao je John F. Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost, na konferenciji za novinare u petak (10. veljače). Za sada SAD ne vidi dokaze da je taj objekt predstavljao vojnu prijetnju, rekli su dužnosnici. SAD je sada u procesu izvlačenja olupine kako bi se utvrdilo koji je to prvi objekt bio. Ali surovi, ledeni uvjeti znače da izvlačenje sporo napreduje, navodi New York Times.

 

Ovaj čudni leteći objekt samo je jedan od mnogih koje istražuje Ministarstvo obrane SAD-a. Početkom siječnja, Pentagon je objavio dokumente koji pokazuju da se muči s objašnjenjem oko polovice od stotina izvještaja o NLO-ima koje je primio prošle godine.