PRIČA O SRPKINJA KOJA JE UDATA ZA ŠEIKA: “MOJ SULTAN IMA 147 ŽENA”

Životna priča Jelene Bin Drai zvuči poput neke moderne bajke. Udata je za prebogatog arapskog biznismena, uspješno vodi šest kompanija, a uz to brine za njihovo četvero djece.

 

‘Da budem iskrena, da sam bacila kamen na svakog psa koji je lajao za mnom, ne bih daleko stigla. Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena te ga za vrijeme ove pandemije ne moram trpjeti i gledati svaki dan’, rekla je između ostalog.

Njeni počeci nisu bili ni približno tako glamurozni. Rođena je kao Jelena Jakovljević u mjestu Žabalj nedaleko od Novog Sada, a poznata je postala kad je 1998. proglašena za Miss Jugoslavije, Miss fotogeničnosti i Miss interneta, te je tom prilikom ušla u povijest osvojivši tri od pet titula na jednom izboru ljepote, piše Story.

 

Jednom je prilikom na Instagramu ispričala da je u to vrijeme njena porodica bila vrlo siromašna te da je u publici bio samo njen otac jer si nisu mogli priuštiti da plate ulaznicu za majku i brata.

“Septembra 1998., sjećam se kao da je bilo jučer. Samo moj otac je bio tamo kad sam bila na pozornici. Moja mama i brat morali su ostati u predvorju hotela, ispred vrata dvorane. U tom smo trenutku na računu imali samo 100 njemačkih maraka što je bilo dovoljno za samo jednu ulaznicu”, piše Jelena.